Meer frisse lucht in huis

Meer frisse lucht in huis? Dit is dé oplossing!


Voldoende ventilatie is van essentieel belang voor het creëren van een gezonde leefomgeving. Hierbij is het van belang dat er voor voldoende ventilatiemogelijkheden wordt gezorgd. De meeste mensen kiezen er simpelweg voor om voor enkele tijd de deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Zo geniet je binnen de kortste keren van meer frisse lucht in huis. Dit heeft verschillende voordelen. Niet alleen voor de gezondheid. Ook voor je portemonnee. Wist je dat schone koude lucht namelijk veel gemakkelijker te verwarmen is? Uiteindelijk bespaar je door voldoende te ventileren dan ook op de stookkosten. Win-win!

Voldoende ventileren in huis klinkt wellicht gemakkelijk. Maar hoe zit dat eigenlijk met de insecten? Gedurende de wintermaanden zal je er misschien minder last van hebben, maar in de zomer kunnen in een tiental minuten al honderden insecten hun weg naar binnen vinden. Zeker wanneer álle ramen en deuren openstaan. Hoe los je dit bijkomende probleem op?

Tientallen muggen in huis

Het grootste probleem van alle ramen openzetten is dat er heel veel muggen in huis kunnen komen. Vliegen zijn vervelend, maar muggen leveren ook nog eens slapeloze nachten én jeukende bulten op. Wist je dat er zelfs mensen zijn die allergisch zijn voor de muggensteek? Hierdoor zwellen gestoken lichaamsdelen zo erg op, dat deze bijna niet meer te gebruiken zijn. De bult jeukt niet meer, maar doet enkel ongelooflijk pijn. Het muggenseizoen is voor deze mensen dan ook een ware nachtmerrie. In de gemiddelde zomermaand haal je al snel tientallen muggen in huis als je het raam even opent.

Nu zijn mensen vaak in de veronderstelling dat het muggenseizoen in het najaar afloopt. Niets is echter minder waar. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Vroeger was het inderdaad zo dat er weinig tot geen muggen in de winter waren. Mede door de relatief zachte winters en de komst van nieuwe muggensoorten zien we tegenwoordig echter ook nog genoeg muggen die prima gedijen bij winterse temperaturen.

Dit betekent dat je niet alleen een oplossing voor de zomer, maar ook voor de winter moet zoeken.

Tientallen muggen in huis

 

Horren plaatsen

Horren zijn een prima oplossing om alle bovenstaande problemen te voorkomen. Dankzij een hor is het altijd mogelijk om alle deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Insecten kunnen niet door de minuscule gaatjes, waardoor je een enorme vermindering aan ongewenste gasten in huis zult vinden. Hierdoor geniet je van voldoende ventilatie én blijft je huis insectvrij.

Wist je dat horren nog meer voordelen hebben? En dan met name voor mensen met hooikoorts? Naast insecten kunnen de horren namelijk ook pollen buiten de deur houden. Dit is voor de mensen die altijd enorm veel last hebben van hooikoorts natuurlijk super goed nieuws. Zo heb je in elk geval in huis geen last van jouw allergieën, ondanks de noodzaak om te blijven ventileren.

Horren plaatsen kun je in veel gevallen zelf doen. Maar soms is het slimmer om dit door een professional te laten doen. Bijvoorbeeld omdat dit om een getrainde hand vraagt. Vraag altijd om instructies van de leverancier.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl