Tijd voor de lente! Zo breng je meer sfeer in de tuin

Tijd voor de lente! Zo breng je meer sfeer in de tuin


Het is alweer bijna lente. We kunnen stiekem niet wachten tot de temperaturen weer zullen stijgen, het zonnetje zich vaker laat zien en we meer tijd buitenshuis kunnen doorbrengen. Aan het einde van de winter zijn we hier ook echt aan toe. Gelukkig duurt het nu niet lang meer voordat we die echte eerste lentedag kunnen verwachten. Maar voor die tijd moet er natuurlijk nog wel een heleboel worden gedaan om echt volop van de tuin te kunnen genieten.

Naast het lenteklaar maken van de tuin, is het ook eens goed om deze kritisch te bekijken. Wat mis je op dit moment? Is er wel voldoende sfeer? Is de tuin echt uitnodigend? Nee? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Nu heb je nog alle tijd om de tuin gereed te maken, zodat je hier de komende seizoenen volop van kunt genieten. Lees snel verder voor de nodige tips en inspiratie om van jouw tuin een sfeervol geheel te maken.

Gebruik natuurlijke materialen

Door de jaren heen zijn we steeds meer afgebogen van de natuurlijke elementen. Heel veel tuinen zijn tegenwoordig volledig betegeld. Met hier en daar nog een enkele kunststof plantenbak. Zonde, want hierdoor verdwijnt de natuurlijke uitstraling. Ook de sfeer wordt hierdoor veel minder. Je kunt dit eenvoudige oplossen door simpelweg weer meer van de natuur in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van hardhout plantenbakken van Plesanto? Dan hoef je niet direct vaarwel te zeggen tegen je tegels, maar geef je de tuin wel direct meer uitstraling.

Wil je graag meer groen in de tuin? Maar heb je geen groene vingers of ben je bang dat je hiervoor veel te veel onderhoud moet verrichten? Vraag dan gerust eens een gesprek aan met een hovenier. Zij kunnen jou precies vertellen wat er mogelijk is met de tuin en in hoeverre dit past bij jouw persoonlijke wensen.

Een vijver

Heb je een grote tuin en weet je niet goed wat je ermee moet? Dan is een natuurlijke tuinvijver een hele goede keuze. Dit biedt bovendien een fantastische omgeving voor kikkers, insecten, vissen en andere dieren. Zo maak je je tuin een stukje vriendelijker voor het milieu. Het is ook nog eens heel gezellig om die diertjes elke dag in de tuin te zien en te horen. Houd er wel rekening mee dat een vijver ook wat extra onderhoud kan vergen.

Accessoires

Tuinaccessoires worden nog al te vaak vergeten. Maar net zoals je een woonkamer inricht met kaarsen, planten, kussens en andere decoraties, hoort dat in de tuin natuurlijk ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitentapijt? Extra kleurrijke kussens op de loungeset? Of misschien zelfs wel een tuinschilderij? Er is echt ontzettend veel verkrijgbaar om de tuin leuk aan te kleden. Hierdoor wordt deze veel uitnodigender om in te verblijven. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl