Keuzehulp bij jouw nieuwe vloer

Keuzehulp bij jouw nieuwe vloer


Is jouw woonkamer, slaapkamer of keuken hard toe aan een nieuwe vloer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Tegenwoordig is er zoveel keus. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Neem eens een kijkje op onlinevloerenspecialist.nl en laat je inspireren. Verder helpen we je in dit artikel op weg. Dit zijn de voor- en nadelen van de verschillende vloeren.

Hout

Hout is nog altijd een van de meest populaire opties voor je nieuwe vloer. Hout oogt mooi, rustiek, klassiek en romantisch en geeft echt de garantie van een sfeervolle ruimte. Hout is makkelijk schoon te houden en lelijke krassen zijn gemakkelijk weg te schuren. Bovendien is een houten vloer ontzettend duurzaam. Het nadeel van een houten vloer is dat je vloer kan uitzetten door de luchtvochtigheid. Houd er bij het leggen van de vloer dus rekening mee dat je aan de rand altijd wat extra ruimte overhoudt, zodat jouw vloer ook de mogelijkheid heeft om uit te zetten.

Tapijt

Tapijt is een populaire keuze voor slaapkamers. Vloeren van tapijt zijn lekker zacht, hebben een isolerende werking en zijn bovendien geluiddempend. Een vieze vlek op tapijt is echter moeilijk weg te krijgen. Als je bovendien last hebt van allergieën zoals een huisstofmijtallergie is tapijt niet zo’n goed idee.

PVC

Een vloer van PVC wordt steeds populairder. PVC is ideaal omdat het goedkoop is, duurzaam en ontzettend makkelijk aan te leggen. Daarnaast is PVC ontzettend makkelijk schoon te houden. Eens in de zoveel tijd een stofzuiger en een dweil met water en allesreiniger eroverheen en je bent klaar. PVC heeft één groot nadeel: omdat de vloerdelen best dun zijn, kunnen oneffenheden onder de vloer snel zichtbaar worden. PVC is gevoelig voor lelijke kreuken en bobbels. Het is dus echt zaak dat je jouw PVC-vloer goed strak aanlegt.

Tegels

Tegels zijn een populaire keuze voor badkamer en keuken. Tegels zijn immers ontzettend goed bestand tegen water. Bijkomend voordeel van tegels is dat ze jouw vloerverwarming lekker geleiden. Het is heerlijk om vanuit de douche op een warme badkamervloer te kunnen stappen. Een nadeel aan tegels zijn de voegen. Deze zijn lastig schoon te houden. Je hebt wel speciale voegenreiniger. Probeer dat goed bij te houden, want zeker in vochtige ruimtes zijn de voegen van tegels gevoelig voor schimmel. Wanneer de schimmelkolonies zich eenmaal in de voegen gevestigd hebben, zijn ze lastig te bestrijden. Welke vloer past bij jou?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl