Nare luchtjes huis

Zo houd jij nare luchtjes uit huis


Nare luchtjes in huis is misschien wel de grootste ergernis voor wooneigenaren. Het is niet alleen ontzettend vervelend, maar maakt je huis ook niet echt uitnodigend voor visite. Zelf heb je het vast ook wel eens meegemaakt dat je een woning betreedt en direct je neus ophaalt bij het ruiken van allerlei vieze geurtjes. Een vieze geur in huis wordt meestal direct toegeschreven aan een slechte hygiëne. Waarschijnlijk wordt er niet vaak schoongemaakt of is de bewoner niet echt netjes. De realiteit is echter dat hygiëne meestal een kleine rol speelt in de verspreiding van vieze geuren. Hoe net je ook bent, soms vinden vieze geurtjes altijd hun weg in huis. Denk bijvoorbeeld aan woningen met huisdieren, huizen waarin gerookt wordt of andere omstandigheden waarbij je vieze luchtjes vrijwel niet uit huis kan houden. Wat doe je in dat geval? Etherische olie kopen is het antwoord op al jouw vragen!

https://geurwolkje.nl/collections/etherische-olien/products/rozenhout-100-etherische-olien

Etherische oliën voor het verwijderen van nare luchtjes in huis

Af en toe een raam open zetten heeft in veel gevallen geen enkele zin. Zeker niet als het gaat om luchtjes die tot in de poriën van het huis doordringen. De geur van je huisdieren gaat bijvoorbeeld nooit zomaar weg, het duurt een geruime tijd voordat deze helemaal verdrongen is. Ook bij roken binnenshuis zal je merken dat deze lucht er een tijd blijft hangen, zelfs als jullie al een tijdje buitenshuis roken. Dit komt omdat het in de gordijnen en meubels blijft hangen. Wil je op een snelle en slimme manier af zijn van nare geurtjes? Maak dan gebruik van etherische oliën. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende geuren en geven je woning direct een frisse oppepper. Daarnaast zal eventuele visite direct de geur van je aroma vernevelaar ruiken, in plaats van de nare geurtjes die voorheen altijd bleven hangen.

Close nature oroma diffuser

https://geurwolkje.nl/collections/aroma-diffuser/products/close-2-nature-aroma-diffuser-300-ml-licht-hout

Meubels reinigen en gordijnen wassen

Naast het gebruik van luchtverspreiders en heerlijke oliën, is het natuurlijk ook belangrijk dat je de kern aanpakt. Natuurlijk doe je je huisdieren niet weg, maar je kunt wel kijken hoe je de geurtjes zoveel mogelijk kunt verminderen. Was de manden bijvoorbeeld elke week en verschoon de kattenbak met meer regelmaat. Je kunt er ook voor kiezen om een kattenbak op zolder te plaatsen, zodat je de geur in elk geval niet beneden ruikt. Bij roken is het belangrijk dat je een afweging maak tussen roken buitens- en binnenshuis. Sommige mensen willen echt niet buiten gaan staan om te roken en dat is natuurlijk ook prima, in dat geval kan een aroma diffuser in elk geval al veel van de nare luchtjes verdrijven. Ben je wel sinds kort buiten gaan roken of zelfs gestopt met roken? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om de lucht binnenshuis snel te klaren. Je meubels en gordijnen vervangen is natuurlijk een dure hobby en gelukkig ook helemaal niet nodig. Reinig je meubels goed en laat de gordijnen wassen bij een stomerij, dit in combinatie met een geurverspreider, zal een wereld van verschil maken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl