Nieuwe vloer leggen Tref de juiste voorbereidingen!

Nieuwe vloer leggen? Tref de juiste voorbereidingen!


Binnenkort is het dan eindelijk zover: de nieuwe vloer wordt geleverd! Een moment waar je misschien al maanden op zit te wachten. Heerlijk, direct een nieuwe uitstraling en meer wooncomfort in huis. Voordat die nieuwe vloer echter gelegd kan worden, is het wel belangrijk dat alvast de nodige voorbereidingen worden getroffen. Hoe beter er voorbereidingen worden getroffen, hoe soepeler het leggen van de vloer daadwerkelijk verloopt.

Maar waar moet je rekening mee houden voordat je een nieuwe vloer kunt leggen? Hoe zorg je voor een optimaal resultaat? In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken.

Oude vloer verwijderen

Eerst is het belangrijk om de huidige vloer eens goed te bekijken. In sommige gevallen is het mogelijk om deze als ondergrond te gebruiken voor de nieuwe vloer. Dat scheelt veel extra werk. In de meeste gevallen is dit echter niet mogelijk. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de ondergrond in orde is. De vloer verwijderen is meestal noodzaak. Iedereen die dit wel eens heeft geprobeerd, weet dat dit een flinke klus kan zijn. Al helemaal bij de wat lastigere parketvloeren. Bovendien moet je uitkijken met je sloopwerkzaamheden, omdat je geen onnodige schade aan wil richten.

Wil je de oude vloer snel en deskundig verwijderen? En er zeker van zijn dat je straks direct in staat bent om de nieuwe vloer te plaatsen? Dan doe je er goed aan om een deskundige in te schakelen. Deze beschikt over de kennis en het gereedschap om de vloer snel en effectief te verwijderen. Zo heb jij hier geen omkijken naar en weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.

Grote meubels opbergen

Waar ga je alle meubels en accessoires laten? Dat is belangrijk om alvast bij stil te staan. Zeker wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat in de woonkamer. Je kunt onmogelijk om de meubels heen leggen en af en toe eens verschuiven. De ruimte moet echt volledig leeg zijn. Bedenk daarom van tevoren of het mogelijk is om de grootste meubels in een andere ruimte in het huis op te slaan. Wellicht is het bij goed weer ook mogelijk om ze tijdelijk even in de tuin te zetten. Gelukkig zijn de meeste vloeren binnen één dag wel gelegd. Als dit allemaal niet mogelijk is, zal er toch een alternatief moeten komen. Daarom goed om hier echt op tijd mee aan het werk te gaan.

Pak de ondergrond aan

Ga je binnen nu en een paar dagen beginnen met het leggen van de nieuwe vloer? Dan is het verstandig om nu al de nodige voorbereidingen voor de ondergrond te treffen. De ondergrond vormt namelijk de basis van de nieuwe vloer. Als deze niet in orde is, kan de vloer zelf nooit stabiel zijn. Welke ondergrond je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van het soort vloer dat je gaat leggen. Win daarom van tevoren advies in bij een vloerenspecialist. 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl