De noodzaak van een goed doordachte bouwplaatsinrichting

De noodzaak van een goed doordachte bouwplaatsinrichting


Bij het starten van een nieuw project in de bouw is het belangrijk dat je collega’s snel en efficiënt kunnen werken en dat de juiste voorzieningen geplaatst worden. Dat zijn immers de sleutelwoorden tot een succesvol project. Je kunt iemand inhuren om alles voor jou te regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bouwplaats zelf te vullen met benodigde materialen en voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan het belang van bouwhekken kopen. Besteed je dit liever uit of ga je er zelf mee aan de slag? Wij zetten de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Voordelen van uitbesteden

Bij het starten van een nieuw, grootschalig bouwproject komt er opeens een heleboel op je af. Er zijn zoveel regels en voorwaarden waaraan de bouwplaatsinrichting moet voldoen. Dit kan overweldigend zijn en er schiet al snel wat bij in, waardoor efficiënt werken al niet meer mogelijk is. Er zijn speciale bouwplaatsinrichting specialisten die precies weten waaraan een bouwplaats moet voldoen met betrekking tot veiligheid, maar ook met betrekking tot materialen en voorzieningen (water, elektra, bekabeling, beveiliging, etc.). Tevens weten deze mensen altijd een mooie deal te vinden voor bijvoorbeeld de goedkoopste stroomvoorziening. Hierdoor heb jij geen omkijken meer naar de bouwplaatsinrichting en kan je je helemaal storten op de bouw zelf.

Nadelen van uitbesteden

Natuurlijk kleven er ook wel wat nadelen aan het uitbesteden van de bouwplaatsinrichting. Allereerst heb je minder zicht op wat er allemaal geregeld wordt. Ook kan het je meer geld kosten dan als je het allemaal zelf zou regelen. Je betaalt immers ook het personeel dat je inhuurt hiervoor.

Wat kies jij? Laat jij de bouwplaatsinrichting liever over aan de specialisten of ga je zelf aan de slag met het speuren naar geschikte materialen en voorzieningen?

Verschillende eisen aan een bouwplaatsinrichting

Bij een bouwproject is het van groot belang om over een goed doordachte bouwplaatsinrichting te beschikken. Dit klinkt vaak makkelijker dan het is. Je moet aan heel veel verschillende eisen en wetten voldoen voordat je een bouwproject mag starten. Je bouwplaatinrichting moet dan ook tot in de puntjes geregeld zijn. Voordat je het bouwproject start is het dan ook belangrijk om eerst een checklist te gebruiken om na te gaan of je over alle gewenste voorzieningen beschikt. Denk bijvoorbeeld aan toiletruimtes voor de werknemers, gereedschappen, materialen, brandblussers, etc. Ook is het belangrijk om de locatie van de bouwplek mee te nemen. Zo bestaan er ook verschillende checklists voor werken op een locatie met zware verkeersrisico’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het starten van een bouwproject midden in een druk centrum.

eisen bouwplaatsinrichting

Bovenal is het belangrijk om altijd de veiligheid van jou, je werknemers en de materialen te waarborgen. Zo moeten er ook genoeg veiligheidsvoorzieningen worden aangebracht. Denk aan beveiligingscamera’s, het gebruik van de juiste materialen en een goede omheining van de bouwlocatie. Ook simpele dingen zoals een slot aan het bouwhek zijn een must. Er komt zoveel kijken bij het inrichten van de bouwplaats dat wij altijd aanraden om een professional mee te laten kijken.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl