Plexiglas schilderijen

Plexiglas schilderijen: Laat je verrassen door unieke kunst op plexiglas


Zoek je naar een mooi item als sfeervolle toevoeging aan je inrichting? Of wil je graag een schilderij kopen, maar spreekt een traditioneel schilderij op doek je niet aan? Overweeg dan om je interieur van een plexiglas schilderij te voorzien. In dit blog vertellen we je meer over nieuwe ontwikkeling op het gebied van interieurdecoratie. Lees meer over wat een plexiglas schilderij voor jouw interieur kan betekenen en laat je inspireren.

Eén plexiglas schilderij, meerdere aanzichten

Misschien doet de term “plexiglas schilderij” niet meteen een belletje bij je rinkelen, maar je bent deze schilderijen vast wel eens tegengekomen. Kunst op plexiglas is namelijk helemaal in! Bij plexiglas schilderijen wordt gebruik gemaakt van een printtechniek op plexiglas in plaats van verf op doek. Hierdoor kunnen afbeeldingen haarscherp worden afgebeeld en zijn de kleuren rijk en helder. Dit geeft een plexiglas schilderij een luxueuze uitstraling.

Daarnaast biedt kunst op plexiglas een ander voordeel: het glas zorgt ervoor dat het werk glanst én dat het aanzicht verschilt afhankelijk van de lichtinval. Het werk ziet er verschillend uit naarmate het natuurlijke licht verandert dat gedurende de dag binnenvalt. Ook kun je hier als eigenaar van een schilderij op plexiglas op inspelen door met verlichting en positionering aan de slag te gaan. Door af en toe variatie aan te brengen in de belichting van het werk kun je de gloed die over het schilderij valt beïnvloeden en daarmee ook de uitstraling van het plexiglas schilderij.

Een bijkomend voordeel van kunst op plexiglas is dat het eenvoudig is af te doen en lang meegaat. Plexiglas ziet eruit als echt glas, maar is lichter, sterker en meer licht doorlatend dan gewoon glas. Dit maakt het materiaal ideaal als drager van kunst.

Plexiglas schilderijen integreren in je bestaande interieur

Een plexiglas schilderij biedt een goede uitkomst voor mensen die hun interieur graag van een artistieke touch willen voorzien, maar bang zijn dat een traditioneel schilderij op doek afbreuk doet aan hun moderne interieur. Door te kiezen voor een plexiglas schilderij hoef je niet af te wijken van je bestaande, moderne interieur. Het oppervlak van plexiglas is glad en de plexiglasplaat hoeft niet te worden omlijst, omdat het ophangsysteem meestal aan de achterkant is weggewerkt. Hierdoor blijft het een strak item.

Integreer een werk van plexiglas in je inrichting door te kiezen voor een afbeelding met kleuren die goed passen bij de kleuren in de rest van je interieur. Heb je een meubelstuk in felle kleuren, of is een van je muren in een opvallende kleur geverfd? Speel hier dan op in door een kale muur te voorzien van een modern plexiglas schilderij met elementen in overeenkomstige kleuren. Zo til je het kleurenpalet dat je voor je inrichting hebt gekozen tot nieuwe hoogte!

Waan je in een andere wereld met een plexiglas schilderij

Een plexiglas schilderij kan een poort vormen naar een andere wereld: dankzij de scherpte van de afbeelding, de dieptewerking, de heldere kleuren en de glans op het oppervlak zal je blik als het ware worden opgeslokt door de afbeelding. Aan jou de keuze waar je in meegevoerd wil worden: kies je voor een mooi strandlandschap met ondergaande zon, of voor een modern werk waarin een vrouw aangekleed met surrealistische accessoires mysterieus op je neerkijkt? Het is niet moeilijk om jezelf in te beelden in de wereld die staat afgebeeld op een plexiglas schilderij; met een beetje een gunstige lichtinval zie je jezelf letterlijk terug in de afbeelding dankzij het weerspiegelende oppervlak van het werk.

andere wereld plexiglas schilderij

Kunst op plexiglas heeft veel te bieden voor huiseigenaren die op zoek zijn naar artistiek werk voor aan de muur. Ben je benieuwd naar hoe dit soort kunst in jouw interieur zal staan? Neem dan een kijkje in (online) schilderijwinkels. Vaak kun je een plexiglas schilderij naar keuze gewoon bestellen en kijken of het werk de gewenste uitstraling geeft aan je interieur. Is het niet wat je in gedachten had? Dan kun je het schilderij zonder problemen terugsturen. Zo kun je vrijblijvend testen of deze nieuwe schilderijtrend een plekje in jouw interieur verdient.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl