hier op letten kopen behang

Hier moet je op letten bij het kopen van behang


Behang is helemaal hot in 2019! De hedendaagse woontrends staan vol met diverse behangsoorten. Hoe gekker, hoe beter. Dat lijkt het motto van dit jaar te zijn. Of je nu kiest voor een druk motief of juist een neutrale en effen kleur, alles is mogelijk bij de Behangwereld. Door de groeiende vraag zien we het aanbod ook tot grote hoogtes stijgen. Inmiddels kennen we tientallen verschillende behangsoorten. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Door dit groeiende aanbod is er voor ieder wel wat wils te vinden. Toch heeft het enorme aanbod ook zijn keerzijde. Veel mensen raken overweldigd door de keuzemogelijkheden. Hoe weet je immers nog welk behang bij jou past? Waar moet je op letten bij het kopen van behang? Wij zochten het uit!

tekst behang

Neem de ruimte onder de loep

Wanneer je overweegt om behang te kopen, weet je waarschijnlijk al waar je deze wilt plaatsen. Voordat je tot aankoop overgaat is het belangrijk om eerst de desbetreffende ruimte onder de loep te nemen. Stel jezelf hierbij enkele vragen:

  • Hoe groot is de ruimte? In een grote ruimte mag je uitpakken door het gebruik van felle kleuren of drukke prints. Bij een kleinere ruimte is dit minder verstandig. Wanneer je een druk behang gebruikt, zal de kamer optisch kleiner lijken dan hij al is. Dit wil je uiteraard voorkomen! Daarom kan je in een kleinere kamer beter kiezen voor lichte en effen kleuren voor een ruimtelijk effect.
  • Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Daarnaast is ook de functie van een ruimte zeer belangrijk. Zo is het in de badkamer belangrijk dat het behang vochtbestendig is. In de kinderkamer mag deze weer niet te snel scheuren en in een slaapkamer geniet je liever van een rustgevend patroon. Bepaal eerst de functie van de ruimte, alvorens je overgaat tot de aankoop van behang. Alleen zo kan je een passende keuze maken.
  • Wat is jouw huidige interieurstijl? Bekijk vervolgens goed wat de huidige interieurstijl precies inhoudt. Ben je dol op de romantische stijl en is dit goed te zien in de rest van de ruimte? Dan wil je een wand behangen die deze stijl complimenteert, denk hierbij bijvoorbeeld aan de romantische Engelse stijl. Hoe beter het behang aansluit op jouw interieurstijl, des te mooier het resultaat uiteindelijk zal zijn.

interieurstijl behang

Hoeveel behang heb ik nodig?

Behang kopen, we kunnen eindelijk aan de slag! Dan is het natuurlijk ook belangrijk hoeveel behang je precies nodig hebt. Er is immers niets vervelender dan halverwege de klus erachter komen dat je niet voldoende behang in huis hebt gehaald. Dat vertraagt de werkzaamheden niet alleen, maar je loopt ook het risico dat het behang plotseling uit het assortiment is gehaald. Zorg er daarom altijd voor dat je precies uitrekent hoeveel je nodig hebt. Koop eventueel een paar extra rollen, deze kan je ongeopend altijd nog retour zenden. Berekenen hoeveel behang je nodig hebt is niet lastig. Je moet enkel de hoogte en omtrek van de ruimte berekenen.

Vind je het lastig om dit zelf te berekenen? Online vind je tegenwoordig heel veel hulptools die dit eenvoudig voor je uitrekenen. Je kunt ook een professional inschakelen die de ruimte voor je opmeet en het behang op een vakkundige wijze plaatst. Op die manier ben je altijd verzekerd van de juiste aanpak.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl