Voor- en nadelen van Portugese tegels

Voor- en nadelen van Portugese tegels


Steeds vaker kiezen mensen voor cementtegels in hun woning. Tegels zijn dan ook ontzettend veelzijdig is. Als de ondergrond vlak is, kan deze ook eenvoudig betegeld worden. Daarnaast zijn tegels ook nog eens in alle soorten en maten verkrijgbaar. Vooral de Portugese tegels maken veel indruk. Maar wat verstaan we precies onder deze vorm van cementtegels? Wat zijn de voor- en nadelen? Portugese tegels leggen: verstandig of niet?

De voordelen van Portugese tegels

Portugese tegels zijn van oorsprong bedacht door de Moren. Zij moesten een techniek en ontwerp bedenken om luxueuze woningen en gebouwen om te toveren tot iets speciaals. De Portugese tegel was al snel geboren. Toen deze techniek ontzettend goed werd ontvangen, besloten ze dit ook naar Europa te brengen. Ook daar was de tegel een daverend succes. De met de hand gemaakte tegel geniet nog steeds van dezelfde productiewijze als tien eeuwen geleden, al is deze natuurlijk wel wat vereenvoudigd door de jaren heen. Een originele Portugese tegel bestaat uit cement, zand, water en een toplaag van marmerpoeder, organische kleurpigmenten en kiezelpoeder.

Maar waarom werd deze tegel zo’n daverend succes binnen Europa? Dit is vooral te wijten aan de talloze voordelen waarover de tegel beschikt. Wij zetten ze op een rijtje.

  • Bedoeld om een statement te maken in de hal of gang. Vaak vinden mensen het lastig om de gang of hal te stylen. Dit zijn ruimtes waar je kort verblijft, maar die tegelijkertijd wel het visitekaartje van je woning zijn. Daarom werden Portugese tegels vroeger enkel in de hal gebruikt. Hoe groter de hal, hoe statiger het effect. Met een Portugese tegel creëer jij direct een stijlvol visitekaartje voor jouw woning.
  • Er zijn ontzettend veel kleurschakelingen Hierdoor is vrijwel ieder patroon uniek en vind je altijd wel een kleurencombinatie die bij jou en de rest van de woning past.
  • Ben je dol op het retro-effect in huis? Dan zijn Portugese tegels uitermate geschikt! Ze geven je direct de uitstraling die je nodig hebt om jouw woning in heerlijke sferen onder te dompelen.
  • Rustieke uitstraling
  • Kan in combinatie met vloerverwarming gelegd worden.
  • Na het impregneren van de vloer heeft deze relatief weinig onderhoud Het onderhoud is vergelijkbaar met iedere andere vloer. Denk aan incidenteel dweilen en stofzuigen.

De voordelen van Portugese tegels

De nadelen van Portugese tegels

Zodra je overweegt om Portugese tegels te plaatsen, wil je natuurlijk ook op de hoogte zijn van de nadelen. Maar over welke nadelen spreken we dan?

  • Portugese tegels kunnen vrij duur Bedenk echter wel dat ze tevens over een zeer lange levensduur beschikken, waardoor je die kosten eenvoudig terugverdiend op de lange termijn.
  • Wanneer niet goed geïmpregneerd of geglazuurd, kunnen de tegels poreuzer zijn. Hierdoor zijn ze moeilijker schoon te maken. Dit is echter eenvoudig op te lossen door voor de juiste tegels te kiezen en deze goed te impregneren.
  • Vlekken zijn snel te zien in Portugese tegels. Daarom doe je er goed aan om een speciaal reinigingsmiddel te kopen. Zo versterk je de tegels en zullen vlekken eenvoudig verwijderd worden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl