raamdecoratie

Raamdecoratie in de woning helpt bij een betere sfeer in huis


Het interieur van een woning is niet compleet zonder raamdecoratie. Raamdecoratie kent talloze soorten én waarborgen de privacy van een woning. Uiteraard is dat niet de enige functie van raamdecoratie. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, heeft raamdecoratie ook een zeer belangrijke decoratieve functie. Of je nu kiest voor rolgordijnen, gordijnen of jaloezieën, raamdecoratie helpt bij het verbeteren van de sfeer in huis. Als we een nieuwe woning betrekken, hebben we dikwijls maar één doel voor ogen: van het huis een thuis maken. Vaak hebben we al in gedachten hoe we dit gevoel van thuiskomen kunnen realiseren, maar dit idee tot uitvoering brengen is toch wel een heel ander verhaal. Bovendien vergeten we vaak de belangrijke functies van raamdecoratie in de woonkamer. Voor het creëren van meer sfeer in de woning is het van essentieel belang dat de raamdecoratie met zorg wordt uitgekozen. In dit artikel geven we je enkele tips voor het uitkiezen van de perfecte raamdecoratie voor jouw woning en zetten we de voordelen nog eens voor jou op een rijtje.

Gordijnen

De functies van raamdecoratie

Raamdecoratie vind je in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze vervullen naast een decoratieve- ook meerdere praktische functies. Zo kan je met de juiste raamdecoratie de woning beter isoleren, en daarmee geld besparen, en de privacy waarborgen. Je weet immers allemaal hoe het is om na een lange werkdag heerlijk languit om de bank neer te strijken in je favoriete joggingspak. Blikken van mensen die langs het huis lopen zijn dan ook niet welkom. Met het gebruik van de juiste raamdecoratie zorg jij er voor dat mensen niet bij jou naar binnen kunnen gluren, maar jij wel geniet van een mooi uitzicht en natuurlijk licht. Wist je dat raamdecoratie zelfs kunnen bijdragen aan een verhoogde inbraakbeveiliging? Dieven zien graag wat er in huis te vinden is, alvorens ze hun slag slaan. Met het gebruik van raamdecoratie geef jij ze geen uitzicht op jouw geliefde spullen en is de kans kleiner dat ze ook daadwerkelijk hun slag willen slaan. Bovendien is het ook mogelijk om de raambekleding in te zetten om het huis bewoonbaar over te laten komen, terwijl jij ondertussen lekker van de Spaanse zon geniet. Laat de buren de raamdecoratie ’s avonds dichtdoen en de volgende ochtend weer openen. Eventuele inbrekers die op de loer liggen zullen zo niet merken dat je eigenlijk helemaal niet thuis bent.

De voor- en nadelen van verschillende raamdecoratie

Als je eenmaal op zoek gaat naar de juiste raamdecoratie zal je verteld staan als je ziet hoeveel verschillende soorten er eigenlijk zijn. Het vinden van de perfecte raambekleding voor jouw woning is voor een groot deel afhankelijk van eigen smaak. Bovendien zijn de meeste soorten helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Hieronder zetten we in het kort neer welke raamdecoratie het beste past bij jouw wensen.

  • Rolgordijnen: rolgordijnen worden steeds populairder in huis. Vooral in de woonkamer en keuken is het een fijne vorm van raamdecoratie. Je kunt bij een rolgordijn zelf bepalen hoeveel licht en privacy je in huis wilt hebben. Met behulp van een koordje stel je het gordijn gemakkelijk in de stand naar wens. Het nadeel van rolgordijnen is dat deze, zelfs met verduisterende stof, gemakkelijk licht doorlaten. Daarmee is het misschien een iets minder goede keus voor de slaapkamer.
  • Gordijnen of jaloezieën: gordijnen en jaloezieën kun je helemaal samenstellen naar eigen wens. Daarmee is er altijd wel een soort dat goed bij jouw woning past.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl