Sauna in huis- voor welke kies je?

Sauna in huis: voor welke kies je?


Een sauna in huis is ultieme luxe en comfort. Veel mensen kunnen er alleen maar van dromen om ooit een eigen sauna in huis te laten installeren. Wil jij die droom dit jaar echt verwezenlijken? Dan staat je een uitdagende en vooral leuke tijd te wachten. Bovendien zullen er ook een heleboel beslissingen genomen moeten worden. Niet alleen op basis van de ruimte in je woning en het kostenplaatje, maar ook de eigen persoonlijke wensen. Een sauna in huis: voor welke kies je eigenlijk?

Infrarood sauna

Wie regelmatig bij de wellness te vinden is, zal vast ook bekend zijn met de wat nieuwere sauna’s. Zo behoren infraroodsauna’s tot de modernere generatie. Een infrarood sauna bereikt aangename temperaturen door het gebruik van infraroodlampen. Deze stralen naast licht ook warmte uit. Toch wordt een infraroodsauna over het algemeen minder warm dan andere soorten sauna’s. Een infrarood sauna is dan ook niet direct geschikt voor mensen die genieten van extreme warmte in sauna’s. Wel hebben deze sauna’s een genezende functie. Ja, je leest het goed.

De infrarood sauna wordt met name gebruikt door mensen die kampen met fysieke ongemakken. Bij spierpijn of gewrichtspijn is de warme straling zeker aan te bevelen. Zelfs mensen met reumatische klachten hebben veel baat bij de infrarood straling. De straling bereikt de gewrichten en zorgt voor de nodige verlichting. Dit kan een zeer ontspannende werking hebben, waardoor het zelfs weer mogelijk is om overdag soepeler te bewegen. Iedere avond een kwartiertje in de infrarood sauna kan wonderen doen. Ook na het sporten is dit zeker aan te bevelen.

Een infrarood sauna kan temperaturen tot maximaal 60 graden bereiken. Hierdoor is deze sauna ook uitermate geschikt voor mensen die een traditionele Finse sauna bijvoorbeeld te heet of te benauwd vinden. Op www.infraroodsaunas.com kan je meer informatie vinden.

infarood sauna

Traditionele Finse sauna

De traditionele Finse sauna is verreweg de meest bekende variant. Deze beschikt over een op hout gemaakte en hout gestookte warmtebron. Door water toe te voegen aan de kolen, ontstaat er meer stoom en zal de temperatuur in de sauna sterk stijgen. De Finse sauna kan ontzettend warm worden en temperaturen van maar liefst 100 graden bereiken. Kenmerkend voor deze sauna is de droge en zelfs wat benauwde lucht. Hierdoor kunnen de meeste mensen een bezoekje aan deze sauna niet al te lang volhouden. Een Finse sauna is een goede manier om de doorbloeding van de huid te verbeteren en afvalstoffen uit te zweten. Voor mensen die niet vaak sauna’s bezoeken kan een Finse sauna echter wat te heftig zijn.

Stoomsauna/cabine

En last but not least… de stoomsauna, ook wel stoomcabine genoemd. Deze maakt gebruikt van een speciale verdamper die er mede voor zorgt dat de luchtvochtigheid in de sauna zeer hoog te noemen is. De warmte van een stoomsauna is relatief laag met maximaal 60 graden. Vergelijkbaar met de infrarood sauna dus. Een stoomsauna is dan ook uitermate geschikt voor mensen die niet dol zijn op een te extreme warmte. Daarnaast heeft een stoomsauna ook positieve gevolgen voor mensen die vaak kampen met luchtwegenproblemen of extreme periodes van verkoudheid. De lucht werkt reinigend op de luchtwegen, waardoor je na een bezoek aan de sauna een duidelijk gevoel van verlichting zult ervaren.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl