shutters op maat

Shutters op maat laten maken voor het beste eindresultaat


Shutters behoren tot één van de populairste raambekleding soorten op dit moment. Dat is ook niet zo vreemd als we kijken naar de talloze voordelen van deze raambekleding. Shutters geven je de mogelijkheid om het hele jaar door met het lichtval in huis te spelen. In de zomer houden ze je woning lekker koel en in de winter houden ze de tocht en kou buiten. Zo geniet je altijd van een aangename temperatuur in huis. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat de shutters op maat gemaakt worden. Het opmeten van de ramen waar de shutters horen te komen is echter niet altijd even gemakkelijk. Met de volgende tips zorg jij er voor dat de shutters straks perfect passen en je woning onderdompelen in mediterrane sferen.

Welke montagewijze wordt er gebruikt?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke montagewijzer er gebruikt gaat worden. Je kunt meestal kiezen uit drie verschillende manieren, welke montagewijze gebruikt wordt is voornamelijk afhankelijk van het raam waar deze voor komt. Als het raam naar buiten opent wordt er vaak voor gekozen om de shutters tegen het raamkozijn te monteren. Je kunt er bij dit raam ook voor kiezen om de shutters op de binnenzijde van de muur te monteren. Zo wordt het raamkozijn niet aangetast met montagemateriaal. Als het raam naar binnen toe opent moet je dikwijls voor een andere montagewijze kiezen. In dit geval besluiten de meeste mensen om de shutters op de muur naast het raam te monteren. Bespreek met een professioneel van Shutterkoning.com welke montagewijze het meest geschikt is voor jouw raampartijen.

shutters raam

Ramen opmeten

Zodra je weet welke montagewijze het meest geschikt is voor jouw raampartijen is de tijd aangebroken om de ramen op te meten. Het opmeten van ramen is niet lastig, maar vraagt wel om een klein beetje kennis. Met behulp van de volgende tips meet jij de ramen als een ware professional op:

  • Als de shutters aan de binnenzijde van de muur of tegen het raamkozijn geplaatst worden is het verstandig om de volgende maten mee te nemen in de berekening:
    – Tel 1,5 mm op bij de berekening voor de ruimte tussen de muur en de montagelat
    – Voor de ruimte tussen de montagelat en het shutterpaneel moet er minimaal 3 mm bij de berekening opgeteld worden.
    – Zorg voor een speling van minimaal 8 mm tussen het shutterpaneel en de vensterbank of verwarming.
    – Laat minimaal 3 mm ruimte zitten tussen de 2 shutterpanelen.
  • Meet de ramen meerdere keren op. Schrijf alle berekeningen op en ga uit van de grootste berekening.

Vind je het toch een beetje spannend om de ramen zelf op te meten en kies je liever voor zekerheid? Laat dan iemand van het bedrijf in kwestie langs komen om zelf de maten op te nemen. Zo weet je zeker dat het goed gaat en kun je terugvallen op garantie als de afmetingen toch niet helemaal juist blijken te zijn.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl