Boost je interieur met stijlvolle gordijnen


Gordijnen zijn werkelijk onmisbaar in huis. Loop een willekeurige Nederlandse woning binnen en de kans is groot dat zij een stel prachtige gordijnen voor het raam hebben hangen. Ga je binnenkort verhuizen of heeft je huidige interieur wel de nodige sfeerboost nodig? Boost het interieur dan op met een stel stijlvolle gordijnen! Ondanks dat gordijnen in vrijwel elk interieur passen, is het toch vaak nog moeilijk om dé perfecte gordijnen te vinden. Er is immers ontzettend veel keuze en het is niet altijd even makkelijk om de juiste beslissing te maken. In deze blog vertellen we je niet alleen waarom gordijnen onmisbaar zijn binnen jouw interieur, maar ook hoe je de perfecte gordijnen kunt vinden. Lees je mee?

Het beschermen van de privacy

Er is niets fijner dan heerlijk ongestoord met een versleten joggingbroek en een bak chips op de bank te kruipen. Tenminste, als je dan niet direct de priemende ogen van de buurman op je gericht voelt. Inkijk is woonergernis nummer 1 in Nederland en zeker niet zonder reden. Heb jij er ook zo hekel aan als mensen hun hoofd bijna verdraaien om een glimp van jou in huis op te vangen? En kan je er al helemaal niet tegen als ze ook nog eens voor jouw woning stil gaan staan om te kletsen? Gordijnen zijn de oplossing voor al jouw ergernissen! Een gordijn op maat biedt jou de privacy die je nodig hebt en geeft de woning ook nog eens een sfeervolle boost.

Gordijnen op maat

Isolerende functie

Gordijnen hebben tevens een isolerende functie. Dit geldt voor zowel geluidsoverlast als warmteverlies. Als je veel last hebt van het lawaai buitenshuis, zijn dikke en zware gordijnen een echte aanrader. Door de dikke plooien en het grote lap stof dat er tussen het raam en de woning zit, wordt het geluid enorm gedempt. Daardoor hoor je het geluid buitenshuis bijna niet meer. Tevens hebben gordijnen een energiebesparende functie. Iedereen weet immers dat de meeste warmte verdwijnt door ramen, deuren en daken. Met een prachtig gordijn voorkom je dat de warmte naar buiten ontsnapt en blijft het aangenaam warm in huis. Zo hoef je de thermostaat minder hoog te zetten en bespaar je ook nog eens geld!

Verduisterende kwaliteiten

Verduisterende gordijnen zijn de perfecte raambekleding voor elke slaapkamer. Bij niet alle raambekleding is het mogelijk om ook een verduisterende variant te gebruiken. Soms zie je wel dat dit bestaat, zoals verduisterende rolgordijnen, maar blijft er altijd wel een klein beetje licht door het raam heen komen. Bij verduisterende gordijnen is donker ook écht donker!

Verduisterende gordijnen

Zo vind je dé perfecte gordijnen

Vind je het lastig om een keuze te maken uit een enorm breed assortiment van gordijnen? Stel je zelf dan eerst enkele vragen. Allereerst moet je weten welke functie de gordijnen gaan vervullen. Is dat vooral een decorerende functie of wil je ook iets specifieks bereiken door het ophangen van gordijnen? Denk bijvoorbeeld aan het isoleren of verduisteren van je woning. Als je dit eenmaal weet, kan je gericht gaan zoeken. Vraag eventueel om advies aan de

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl