De talloze voordelen van schuifdeurkasten

De talloze voordelen van schuifdeurkasten


Onvoldoende opbergruimte is een groot probleem in de meeste woningen. De meeste mensen vinden het lastig om voldoende opbergmogelijkheden in huis te realiseren. Zeker wanneer er slechts een beperkte hoeveelheid ruimte in huis beschikbaar is. Ben jij dus nog op zoek naar een kledingkast of ontbreekt het in huis nog aan voldoende opbergmogelijkheden en weet je maar niet welke kast geschikt is? Laat je dan zeker eens verrassen door de talloze voordelen van een kast met schuifdeuren in huis. Schuifdeurkasten bieden in de meeste gevallen echt de uitkomst. Waarom? We zetten graag de talloze voordelen eens voor je op een rijtje.

Neemt weinig ruimte in beslag

Schuifdeurkasten zijn met name erg populair in kleine ruimtes. En dat is zeker niet zonder reden. Omdat de deuren van de kast namelijk heen en weer in het frame bewegen, nemen ze zeer weinig loopruimte in beslag. Je hoeft geen extra ruimte te rekenen om de deuren netjes te kunnen openen. Hierdoor kan de kast ook gewoon gemakkelijk strak langs een meubelstuk worden geplaatst, indien de ruimte geen andere mogelijkheid toestaat.

Bovendien zijn schuifdeurkasten in alle soorten en maten verkrijgbaar. In veel gevallen kunnen ze zelfs geheel op maat gemaakt worden. Hierdoor geniet je dus altijd van een passend opbergsysteem. Zelfs in de meest kleine ruimtes. Je kunt er ook voor kiezen om de kast niet geheel tot het plafond te laten komen. Zo heb je nog voldoende ruimte om eventueel een aantal mandjes op de kast te plaatsen. Hier kun je vervolgens ook wat spullen in kwijt die slechts incidenteel worden gebruikt. Wel zo gemakkelijk!

voordelen van schuifdeurkasten

Ook met een spiegeldeur mogelijk

Bij de meeste schuifdeurkasten wordt standaard een spiegeldeur geleverd. Wanneer dit niet het geval is, dan kan je hier vaak alsnog voor kiezen. En dat heeft verschillende voordelen. Een spiegel maakt de ruimte namelijk niet alleen optisch groter, maar hierdoor hoef je dus ook nog eens geen losse spiegel meer in de ruimte te plaatsen. Hiermee bespaar je dus ruimte en het oogt ook nog eens ontzettend sfeervol.

Bepaal zelf de indeling

In de meeste gevallen kun je de indeling van de schuifdeurkast geheel zelf bepalen. Bedenk daarom goed waar je deze voor gaat gebruiken. Wanneer deze enkel wordt gebruikt om extra opbergmogelijkheden te creëren, dan zal je waarschijnlijk alleen al veel baat hebben bij verschillende planken. Dit kan echter ook anders bij een kledingkast. Denk hierbij aan een hang- en leggedeelte. Logischerwijs zal je hierbij eerst naar je eigen garderobe moeten kijken. Wanneer je veel overhemden draagt, dan hang je deze graag op om kreuken te voorkomen. Iemand die vooral in T-shirts en jeans loopt, zal echter vooral baat hebben bij een leggedeelte. Op basis van jouw eigen persoonlijke wensen kun je de kledingkast vervolgens helemaal naar wens samenstellen.

Tijdloos

Een schuifdeurkast kan altijd en past bij iedere ruimte. Het maakt niet uit of de kast al jaren oud is net pas wordt geplaatst, het past altijd. Hierdoor hoef je de kast dus de komende tijd zeker niet meer te vervangen. En ook wanneer je ooit wil verhuizen, zal de nieuwe bewoner wellicht heel veel plezier hebben van deze praktische kast. Kortom: met een schuifdeurkast beschik je direct over een langdurige oplossing binnen jouw interieur

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl