besparen op schoolspullen

4 tips om te besparen op schoolspullen


Het schooljaar is net begonnen en dat betekent voor veel ouders weer even een rustmomentje. Natuurlijk is de vakantietijd een periode van samenzijn en genieten van elkaar, maar na enkele weken ben je ook wel weer toe aan regelmaat. Zeker voor de kinderen is dit een stuk fijner. Je zal het zinnetje: ‘ik verveel me’, waarschijnlijk niet meer aan kunnen horen en ondanks de ochtendspits is het toch wel heel fijn om wat meer uurtjes voor jezelf te hebben. Toch komt met een nieuw schooljaar ook een geheel nieuw dilemma de hoek om kijken: de aanschaf van nieuwe schoolspullen. Tegenwoordig wordt er niet meer alleen maar verwacht dat je een etui koopt, maar  komen de meest dure aankopen om de hoek kijken. Besparen op de schoolspullen is dan ook een hele klus, maar zeker mogelijk! Ook als het schooljaar al begonnen is, kan je besparen op de schoolspullen. Is het niet voor dit jaar, dan is het wel voor het volgende jaar. Wij gaan alvast van start met 4 handige tips om te besparen op schoolspullen.

Schoolspullen

1. Wacht tot het schooljaar gestart is

Laten we eerlijk zijn, sommige schoolspullen hebben de kids in het begin van het schooljaar nog helemaal niet nodig. Er zijn altijd wel dingen waar je even mee kunt wachten of waarbij je nog heel even de oude spullen van het vorige jaar kunt gebruiken. Als je kritisch kijkt naar de oude schoolspullen en vervolgens enkel de essentials shopt in de schoolvakantie, zal je merken dat je nadat de school van start is gegaan, juist meer kan besparen op nieuwe schoolspullen. Vaak strooien ze met hoge kortingen en interessante acties om hun laatste collecties kwijt te raken. Zo kan je enorm goed profiteren! Bovendien kan je er ook voor kiezen om dit elk jaar te doen en alvast vooruit te kopen voor het volgende schooljaar. Zo genieten je kinderen altijd van goedkope schoolspullen.

gom schoolspullen

2. Maak een lijstje

In het kader van ‘kritisch kijken naar de oude schoolspullen’ is het ook enorm belangrijk dat je een lijstje maakt. Het is net zoals met shoppen voor kinderkleding of boodschappen doen, als je niks opschrijft, kom je met onnodige dingen thuis. Dit levert onnodige kosten op en dat wil je uiteraard voorkomen.

3.  Ga zonder kinderen op pad

Dit klinkt misschien gek, maar het is wel de meest gemakkelijke manier om geld te besparen. Kinderen kijken meestal niet eerst naar de prijzen en pakken wat ze mooi of hip vinden. Bovendien willen ze dan ook vaak dingen die niet echt nodig zijn, zo zien ze opeens een mooie wereldkaart voor op de kinderkinderkamer of zien ze een leuk nieuw speeltje. Laat de kinderen dus een keer thuis bij de oppas of je partner en ga op pad. Zo kan je rustig kijken wat écht nodig is en of er goedkopere opties aanwezig zijn.

4.  Tweedehands shoppen

Je kunt ook profiteren van de ouders die wél vergeten een lijstje te maken en vervolgens met dubbele aankopen thuis komen. Als je rond de start van het nieuwe schooljaar op verkoopsites kijkt, zal je zien dat er genoeg nieuwe schoolspullen worden aangeboden. Zo kan je voor een klein prijsje toch nog aan nieuwe spullen komen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl