4 tips voor een houten plantenbak in de tuin

4 tips voor een houten plantenbak in de tuin


Grote houten plantenbakken zijn voor veel mensen de ultieme oplossing in de tuin. Plantenbakken beschikken zelf al over enorm veel voordelen. Zo zijn ze geschikt voor ieder tuin of terras. Of je nu over een simpel dakterras beschikt of over een gigantische lap grond, het effect blijft hetzelfde. Dankzij mooie houten plantenbakken is het mogelijk om over voldoende groen in de tuin te beschikken, zonder dat je voortdurend onkruid moet wieden. Een plantenbak heeft dus enorm veel voordelen. Vooral houten plantenbakken zijn zeer populair door hun natuurlijke uitstraling. Maar hoe vul je eigenlijk mooie plantenbakken van Godu-tuin.nl?  Wij geven 4 tips voor een houten plantenbak in de tuin.

1.         Houten bloembakken voor buiten: zo hou je zo mooi!

Houten bloembakken kunnen enorm veel betekenen voor de uitstraling van je tuin. Dan wil je ze natuurlijk wel mooi houden. Het nadeel van hout is dat dit echter snel vies kan worden, zeker als het water in de plant niet goed weg kan lopen. Bekijk daarom goed of je huidige plantenbak deze mogelijkheid biedt. Is dit niet het geval? Boor dan zelf enkele gaten en bekleed vervolgens de plantenbak zelf met folie aan de binnenkant. Leg daarna een onkruiddoek op de bodem van de bak. Zo kan het water nog steeds netjes weglopen, maar blijft de plantenbak wel veel langer mooi.

2.         Maak een mooi arrangement aan kleuren

Het vullen van een hardhouten plantenbak is helemaal niet moeilijk. Wel is het belangrijk om goed na te denken over het soort plant dat je wilt gebruiken. Door alle keuzes op elkaar af te stemmen, maak jij eenvoudig een mooi arrangement aan kleuren. Wil je het hele jaar door kleur in de tuin? Kies dan voor vaste planten met verschillende bloeiperiodes. Zo geniet je altijd van een bloeiende tuin, zowel in het voor- als najaar.

3.         Hardhouten plantenbak: welke kleur gebruik je?

Het voordeel van grote houten plantenbakken is dat deze met alle kleuren te combineren zijn. Hierdoor hoef je niet per se rekening te houden met de kleur van de plantenbak, maar enkel met de kleuren van de planten en bloemen. Maar voor welke kleur kies je dan?

Wij adviseren om voor één dominante kleurtoon in de tuin te kiezen. Kies er echt maar één, want als je te veel dominante kleuren in elkaar over laat lopen, is de kans groot dat het al snel te druk wordt.

4.         Grote houten plantenbakken vullen

Houten bloembakken voor buiten vullen is misschien niet zo moeilijk, maar wat nou als deze enorm groot is? Vaak bestaat het risico dat de planten in de pot ‘verdwijnen’. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom is het belangrijk om een goede opstelling te maken in de bak. Kies voor één grote bladplant en zet deze in het centrum van de bak. Gebruik vervolgens kleine bloeiende plantjes en plaats deze om het centrum.

Let op: plaats nooit direct te veel planten in de hardhouten plantenbak! Bedenk dat deze ook nog gaan groeien. Je kunt eventueel later nog altijd extra planten kopen, begin in elk geval kleinschalig!

You may also like

Hoe onderhoud je kunstgras?

Een patchkast kopen

Wat is een serverkast?

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl