In deze type woonkamers komt een U bank het beste tot zijn recht


Een U bank heeft een specifieke vormgeving en die is gelet op de benaming gemakkelijk voor te stellen. Het is een van de banken met een groter dan gemiddelde uitvoering. Daarom past een U bank niet automatisch in elke woonkamer. U banken zijn voor bepaalde woonkamers meer geschikt dan voor andere woonkamers en hier ontdek je welke dat zijn.

Grote rechttoe rechtaan woonkamers

Een U bank is door de uitvoering en vormgeving in een U-vorm perfect geschikt om in een grote woonkamer te plaatsen. De opstelling van een U bank maakt een gigantische woonkamer optisch gezien veel kleiner. Dat is niet het enige effect, want de vormgeving zorgt ervoor dat er in een riante woonkamer toch een knusse en gezellige zithoek ontstaat. Bovendien is er het voordeel dat je naast elkaar of tegenover elkaar zit. Je kletst dan gemakkelijker met iedereen die op de bank zit.

Grote rechttoe rechtaan woonkamers

L-vormige woonkamers

In een L-vormige woonkamer komt een U bank eveneens uitstekend tot zijn recht. Ook dit heeft weer te maken met het realiseren van een extra gezellige en knusse zithoek. Het voordeel is bovendien dat je geen extra zitmeubels hoeft neer te zetten. U banken bieden namelijk al een groot aantal zitplaatsen. Hierdoor is er als het ware een open ruimte als overgang naar een ander deel van de woonkamer.

Vierkante woonkamers

U banken zijn voor velen typen woonkamers geschikt, zo ook voor een woonkamer met een vierkant oppervlak. Het is dan wel belangrijk dat de woonkamer redelijk groot is, want een U bank past minder goed in een vierkante woonkamer met een klein oppervlak. Overigens zijn U banken in allerlei formaten verkrijgbaar bij Seats and Sofas. Het is dan ook altijd mogelijk om vooraf al een inschatting te maken of dit type bank de beste keuze is. Bijvoorbeeld door de maten te meten en daarbij rekening te houden met de afstand tot de salontafel en de loopruimte. Tot de salontafel is een afstand van 40 cm prima en voor de loopruimte volstaat 60 tot 80 cm.

Kleur en design voor elke woonkamer

Als het gaat om de kleur en het design van U banken geldt dat deze voor alle woonkamers geschikt zijn. Het is voor aansluiting op de stijl in het interieur aan te raden om met de bestaande kleurstelling en de interieurstijl rekening te houden. Een hele opvallende kleur is minder geschikt, omdat de kans bestaat dat je die kleur na een aantal jaren minder mooi vindt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl