De verschillen tussen echte betonnen vloeren en woonbeton op een rij

De verschillen tussen echte betonnen vloeren en woonbeton op een rij


Betonnen vloeren zijn helemaal hip. We zien ze in steeds meer woningen en openbare gebouwen terugkomen. Dat is ook zeker niet voor niets. Ze passen namelijk bij heel veel verschillende populaire woonstijlen. Denk aan de industriële stijl, maar ook het minimalisme wat we in 2022 vaker gaan terugzien. Op het internet is er veel te vinden over betonlook of woonbeton vloer. Helaas klopt het jargon niet altijd en worden deze twee termen kriskras door elkaar heen gebruikt. Hierdoor beseffen veel mensen niet dat hier wel degelijk verschil tussen zit én dat ze ook verschillende voor- en nadelen hebben. Hoog tijd om hier meer duidelijkheid over te scheppen.

De kracht van de vloer

Een van de grootste verschillen tussen betonvloer, woonbeton en betonlook vloeren is dat de kracht van de vloer enorm verschilt. Dit is direct te merken aan de dikte van de vloer. Betonnen vloeren zijn minimaal 7 centimeter dik. Dit terwijl een betonlook vloer of woonbeton vaak maar 3 centimeter dik is. Hierdoor is het minder gevoelig voor beschadigingen.

Dit heeft niet enkel voordelen. Hoewel een vloer van beton erg sterk is, is het een stuk minder flexibel dan bijvoorbeeld een gietvloer. De vloer kan sneller scheuren bij schommelingen in temperatuur of vochtigheidsgraad. Daardoor is hij bijvoorbeeld niet te combineren met vloerverwarming, terwijl dit bij een gietvloer wel mogelijk is.

Geluiddempend

Nog een groot verschil tussen een betonnen vloer en een vloer van woonbeton is dat een betonvloer een stuk harder is. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar kan bijvoorbeeld met jonge kinderen onprettig zijn. Door de hardheid van de vloer, doet het immers veel meer pijn tijdens een valpartij. Ook is een betonvloer minder goed in staat om het geluid te dempen.

Gietvloeren: een vak apart!

Gietvloeren behoren tot de zogenaamde betonlook vloeren. Ze beschikken over de complete look van een betonvloer, maar zijn toch ook weer anders dan woonbeton of een echte betonvloer. Dit komt doordat de samenstelling van deze vloer anders is dan bij woonbeton. Daarnaast wordt de gietvloer gegoten.

Gietvloeren scheuren minder snel ten opzichte van woonbeton en zijn ook veel zachter en flexibeler. Daarnaast kan de gietvloer wél gecombineerd worden met vloerverwarming.

De prijs van gietvloeren hangt van heel veel verschillende factoren af. Houd er wel rekening mee dat de vloer altijd door een vakman gelegd moet worden. Bij Woodstock kun je eenvoudig via een speciale calculator een exacte kostenbepaling laten uitvoeren. Zo weet je precies wat je van de prijs kunt verwachten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl