vlinderstruik

Vlinderstruik


Kleur aanbrengen in de tuin is de beste manier om het geheel een beetje op te fleuren. Nu kan je dit natuurlijk op veel manieren doen, er zijn immers ontzettend veel soorten planten te vinden die je kunt nemen. Eén van de soort struiken die echt ontzettend populair blijft over de jaren heen is natuurlijk de vlinderstruik. In dit artikel zullen we deze struik eens wat beter bekijken. Zo kan je gelijk zien wat nu precies de struik is en waarom jij er ook een zou moeten neerzetten in jouw tuin. Lees dus snel verder om hier achter te komen!

De vlinderstruik – eigenschappen

Je hebt diverse soorten vlinderstruiken waar je uit kunt kiezen. Op de eerste plaats heb je de lage vlinderstruiken, deze worden om en nabij de halve meter hoog. Dit is dan ook een struik die vrijwel overal kan staan, zelfs de mensen met een niet al te grote tuin kunnen deze nemen. Deze soort is te herkennen aan de paarse bloemen die hier op komen. Deze paarse bloemen trekken in het voorjaar altijd een hoop bijen en vlinders aan, vandaar dan ook de naam. Wanneer jij de enige in de buurt bent met een vlinderstruik dan kan je er wel zeker van zijn dat je meerdere vlinders zult aantreffen op de bloemen.

Naast de korte struiken is het ook mogelijk om juist te kiezen voor de grotere variant. Deze kunnen wel twee meter hoog worden, leuk dus voor de mensen die hier de ruimte voor hebben. Deze soort struik heeft dan ook net iets andere soort bloemen, hier zijn ze namelijk geel van kleur. Het mooie van deze soort is dat je een uniek iets in handen hebt, de hangende takken geven het zelfs een beetje een Oosters uiterlijk.

vlinderstruik paars

De struik verzorgen

Het hangt een beetje van de soort af van de vlinderstruik op wat voor manier je deze moet onderhouden. Bij de grote vlinderstruiken is het vaak niet echt nodig om deze actief te snoeien, hierbij volstaat het om de dode takken er uit te halen. Bij de kleinere struiken zal je wel weer moeten snoeien, door de kortere stam kan deze namelijk makkelijker afsterven. Je kunt altijd even kijken naar de specifieke soort struik die jij op het oog hebt, door zelf een beetje onderzoek op te doen via het internet kan je er achter komen wat nu precies de beste manier is van het snoeien en dergelijke.

De vlinderstruik is een prachtige struik die zeker zal zorgen voor wat meer kleur in de tuin. De laaghangende takken zien we niet al te vaak, dit geeft de boom dan ook echt een uniek karakter. Houd er wel rekening mee dat de blaadjes van de struik in het najaar van de takken af zullen vallen, dit kan nog wel eens wat rotzooi geven. Gelukkig hoef je het alleen maar even bij elkaar te vegen en klaar is het alweer. De vlinderstruik, een struik die iedereen in Nederland ook in de tuin zou moeten hebben dit jaar!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl