Vloerkleden gladde vloeren

Vloerkleden steeds populairder door gladde vloeren


De afgelopen jaren zien we een duidelijke stijging in populariteit van vloerkleden. Dit is voornamelijk te wijten aan onze huidige voorliefde voor gladde vloeren. Tapijt verdwijnt langzaam uit de Nederlandse huishoudens en we kiezen dikwijls voor gladdere vloeren, zoals PVC, laminaat, vinyl of hout. Dit levert onze woning talloze voordelen op, maar het heeft ook zo zijn nadelen voor het wooncomfort en isolatie van de woning. Bovendien klagen steeds meer mensen dat ze de warme uitstraling van tapijt missen, ondanks dat zij deze niet meer terug in hun woning willen hebben. De oplossing? Een vloerkleed! In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van een vloerkleed op een gladde vloer.

Voordelen van vloerkleden op de gladde vloer

De stijging in de populariteit van vloerkleden is goed te merken in webshops en woonwinkels. Webkarpet meldde al eerder dat die populariteit er niet alleen voor zorgde dat mensen op zoek gaan naar een vloerkleed, maar ook meer tijd steken in het vinden van een kwalitatief vloerkleed. Zo worden vloerkleden van bekende merken, zoals Lano- en Louis de Poortere vloerkleden, steeds beter verkocht. Erg gek is dat ook niet, zeker niet als je de talloze voordelen van een vloerkleed in acht neemt. Wij hebben de belangrijkste voordelen van vloerkleden op de gladde vloer voor jou op een rijtje gezet:

  • Minder snel last van koude voeten: gladde vloeren hebben vaak het nadeel dat ze wat koud aan voelen. Dit kan ideaal zijn in de zomer, maar in de winters zorgt het er al gauw voor dat de temperatuur van je lichaam niet meer aangenaam is. Je koelt het snelst af als je voeten en handen kouder zijn. Het is dan ook van essentieel belang om dat probleem direct aan te pakken. Een vloerkleed geeft jouw voeten de zachtheid en warmte die ze nodig hebben om op een aangename temperatuur te blijven.
  • Eenheid creëren: bij gladde vloeren zie je vaak dat deze door het gehele huis gelegd worden. Prachtig natuurlijk, maar er mist wel wat spanning! Bovendien maak je zo geen afgebakende ruimtes en juist dat stimuleert het ruimtelijke gevoel. Met een vloerkleed creëer je gemakkelijk eenheid en rust. Bovendien straalt het ook nog eens een enorme gezellige en warme sfeer uit.
  • Geluiddempend: wist je dat een vloerkleed ook geluiddempend kan werken? Dit is voornamelijk het geval bij hoogpolige vloerkleden. Ideaal voor appartementen, flats of tussenwoningen!

Hoogpolig- of laagpolig vloerkleed?

Bij veel webshops, zoals de Karpettenkelder, vind je een breed assortiment aan vloerkleden. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen laagpolige- en hoogpolige vloerkleden. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Zoals de naam eigenlijk al zegt wordt bij een laagpolig vloerkleed gebruik gemaakt van een lage pool en bij een hoogpolige een hoge pool. Maar wat zegt dit voor de kwaliteiten van het vloerkleed? Hoogpolige vloerkleden zijn een stuk dikker, warmer en stralen een knusse uitstraling uit. Het nadeel is echter wel dat ze moeilijker schoon te maken zijn en dat het lastig is om meubels te verplaatsen door de dikte van het kleed. Een laagpolig vloerkleed dient vooral om sfeer te brengen in de woning én is een stuk gemakkelijker schoon te houden. Zeker met huisdieren of kleine kinderen is een laagpolig vloerkleed ideaal.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl