kleed voor buiten

Vloerkleed in de tuin


Mensen brengen steeds meer tijd door in de tuin. Dit zorgt er ook voor dat we de tuin als woonkamer gaan beschouwen en hier net zoveel sfeer in willen brengen als dat we binnen zouden doen. Een vloerkleed in de tuin is een trend die de laatste jaren zijn opmars heeft gemaakt. De verwachting is dat deze trend zich anno 2018 nog meer gaat uitbreiden. Zeg nou zelf: zonder schoenen de tuin in lopen, en geen pijnlijke voeten hebben van losliggende stenen of andere ongemakken, klinkt toch als muziek in de oren. Daarnaast is het, en dit is voor mij een groot voordeel, dan ook niet meer nodig om onkruid te plukken of groene aanslag van de tegels te schrobben voordat je fatsoenlijk kan gaan zitten in de zomer. Ook met kinderen is het ideaal: geen kapotte knietjes meer van valpartijen of een huilende baby als die weer van het kleedje rolt en met de blote beentjes op de stenen stuit. Ook in de wintertuin is een vloerkleed zeker geschikt. Ze zijn meestal gemaakt van weerbestendige materialen, zoals plastic.

Voordelen van een vloerkleed in de tuin

Voor veel mensen klinkt het hebben van een vloerkleed in de tuin nog heel vreemd. Toch brengt het heel veel voordelen met zich mee.

  • Je creëert gemakkelijk een bepaalde sfeer. Er zijn vloerkleden in alle soorten en maten. Ga je bijvoorbeeld voor een exotisch patroon voor een exotische tuin? Met een kleed bepaal je binnen no-time de sfeer.
  • Zacht aan je voeten: geen pijnlijke voeten meer bij het naar buiten lopen. Daarnaast voelt het kleed lekker warm aan, zodat je in de avond, als de temperatuur hard daalt, zonder schoenen naar buiten kan.
  • Een vloerkleed in de tuin is ideaal met kleine kinderen. Lekker zacht landen vanaf de glijbaan zonder gedoe met foamtegels. Ook als de allerkleinsten hun eerste stapjes zetten of voor het eerst gaan kruipen is een vloerkleed in de tuin geen overbodige luxe
  • Onkruid heeft geen kans bij een vloerkleed in de tuin. Doordat de grond bedekt wordt, is er te weinig zuurstof en vocht voor onkruid om te groeien. Dat scheelt weer een hoop uurtjes je in het zweet werken in de tuin.
  • Creëer een rustige uitstraling en zorg voor meer warmte in de tuin. Je doel bij het leggen van een vloerkleed in de tuin is dat de tuin een verlengstuk van de woonkamer wordt. Het moet dus een plek worden waar mensen graag meer tijd willen doorbrengen en je met je gezin samen de dag door kunt nemen. Met een vloerkleed in de juiste stijl en kleur zorg je binnen no-time voor een huiselijke sfeer.
  • Als je de trotse eigenaar bent van een jacuzzi in de tuin is een vloerkleed ook geen overbodige luxe. Je wilt immers niet uitglijden en een lelijke val maken op gladde tegels. Er zijn speciale tapijten verkrijgbaar die vochtbestendig zijn en een antislip functie hebben. Hierdoor zijn ze ideaal voor mensen met welness-faciliteiten in de tuin.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl