Bespaar het milieu én je portemonnee met deze tips

Bespaar het milieu én je portemonnee met deze tips


De energierekening is voor niemand leuk om te betalen. Je kunt deze rekening iets verdraagbaarder maken door minder energie te verbruiken. En zo zorg je ook nog eens voor minder milieuvervuiling. Maar wat zijn nu de beste manieren om te besparen op je energierekening? Manieren die makkelijk toepasbaar zijn? Want niemand wil de verwarming helemaal uitschakelen om vervolgens een winterjas te moeten dragen in huis. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Gebruik een energie vergelijker

Door over te stappen van energieleverancier bespaar je op een eenvoudige manier op je rekening. Het gebruik van een energie vergelijker helpt je om de goedkoopste energieaanbieder te kiezen. Zo kun je energie vergelijken van verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.

Verwarm je woning op een slimme manier

Hoewel dit een voor de hand liggende optie is om te besparen op je energieverbruik, is het een van de beste oplossingen om mee te beginnen. Zet bijvoorbeeld je verwarming eens wat lager. Het is een kleine moeite om je iets warmer aan te kleden waardoor je de verwarming lager kunt zetten. Slechts één graad kan al verschil maken in de kosten van je energie.

Ook een slimme thermostaat is een goede optie om efficiënt om te gaan met je energie. Met een slimme thermostaat kun je gebruik maken van een bewegingssensor. Zo wordt de verwarming alleen aangezet wanneer de kamer in gebruik is. Ook kan je op afstand de verwarming aan- en uit zetten. Ben je vergeten de verwarming uit te zetten wanneer je naar je werk gaat? Geen probleem! Met een slimme thermostaat zet je de verwarming uit met één druk op de knop.

Oude verlichting maakt plaats voor ledverlichting

Ledverlichting is niet voor niets een zeer populaire vorm van verlichting. LED-lampen gaan lang mee en besparen je tot wel enkele honderden euro’s op de energierekening op deze totale levensduur. De aanschafkosten kun je binnen enkele maanden terugverdienen waardoor het een goede keuze is. Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu!

Ledverlichting

Isoleer je woning

We begrijpen dat het goed isoleren van je woning erg duur is. En mocht je woning al een tijdje meegaan, dan zal vast niet de beste isolatie zijn toegepast. Als je het budget hebt, kun je het beste beginnen met de zolder. De warmte ontsnapt namelijk door de zolder en je kunt dit voor een groot deel voorkomen door goede isolatie te plaatsen.

Echter kan het isoleren van je zolder veel kosten met zich meebrengen. Mocht je dus geen budget hiervoor hebben dan kun je ook voor andere oplossingen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het beter isoleren van je ramen door tochtwering te plaatsen bij ramen en deuren. Ook kun je bijvoorbeeld de opening van je kachel blokkeren waardoor daar ook geen warmte kan ontsnappen. Loop dus je huis eens door om te kijken of er gevoelige plaatsen zijn voor warmteverlies.

Algemene tips om te besparen op je energie

Ten slotte zijn er nog een aantal algemene tips die je helpen om te besparen op je energierekening.

Zorg er ten eerste voor dat je begrijpt waar de kosten van de energierekening exact vandaan komen. Hoeveel gas verbruik je? En hoeveel elektriciteit? Met een slimme meter kun je real-time inzien hoeveel je verbruikt. Een andere tip is om apparaten niet altijd op stand-by te laten staan. Denk bijvoorbeeld aan een spelcomputer of desktop computer. Deze apparaten kunnen in stand-by modus toch nog veel energie verbruiken. Als laatste tip raden we je aan om efficiënt gebruik te maken van wasmachines en vaatwassers. Draai deze machines enkel wanneer ze helemaal vol zijn en gebruik energiezuinige wasprogramma’s.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl