Tips om een saaie schutting op te fleuren

Tips om een saaie schutting op te fleuren


Bijna iedere tuin heeft wel een schutting, maar niet elke schutting is even fraai. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je schutting op te fleuren. In dit artikel geven we je een aantal tips

Kies een mooie kleur

Met de kleur van je schutting kan je alle kanten op. De meeste mensen gaan voor de kleur van het materiaal waar de schutting van is gemaakt, maar je kunt een schutting natuurlijk ook pimpen door met verf in de weer te gaan.

Kies voor een kleur die goed past bij jouw tuin en tuinmeubilair. Heb je een hele strakke tuin? Kies dan voor grijs, zwart of natuurtinten. Wil je meer kleur in de tuin creëren? Ga dan bijvoorbeeld voor geel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt

Hang decoratie aan de schutting

Schuttingen zijn ideaal om decoratie aan op te hangen. Denk aan leuke buitenplanten in wandpotten of plaats een verticaal bloemenrek tegen de schutting. Dit zorgt direct voor een gezellige levendige sfeer in de tuin en bovendien zullen insecten je dankbaar zijn voor een beetje groen.

Heb je geen groene vingers? Hang dan ander soort decoratie op, zoals een vogelhuisje, een slinger met kleine lampjes of metalen wanddecoratie. Sociale media is de ideale plek om meer inspiratie op te doen.

Onderhoud je schutting goed

Lang niet iedereen doet het, maar schuttingen moeten eigenlijk ieder kwartaal gereinigd worden en eens in de paar jaar in de beits worden gezet. Hoe je een schutting precies moet onderhouden, hangt af van het materiaal waar de schutting van is gemaakt. Dit verschilt zelfs per houtsoort. Laat je daarom goed informeren als je een nieuwe schutting aanschaft.

Als je een schutting goed onderhoudt, gaat de schutting een stuk langer mee en bovendien staat een schone schutting een stuk netter in de tuin. De meeste woonkamers kijken rechtstreeks de tuin in, dus dan is het wel zo fijn als de schutting er een beetje fatsoenlijk uitziet. Is een onderhoudsbeurt voor jouw schutting eigenlijk al te laat? Bekijk online het huidige aanbod van schuttingen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl