Waarom een belastingadviseur erg handig is bij het kopen van een huis.v1

Waarom een belastingadviseur erg handig is bij het kopen van een huis


Een belastingadviseur helpt niet enkel ondernemers meer. Want een belastingadviseur kan particulieren ook erg goed helpen. En een goed voorbeeld hiervan is bij het kopen van een huis. Ben je benieuwd hoe een belastingadviseur je hierbij kan helpen? Lees dan snel verder!

Inkomstenbelasting

Ten eerste heeft het kopen van een huis invloed op je inkomstenbelasting. Denk bijvoorbeeld aan het aftrekken van bepaalde kosten van je inkomen. Maar je moet ook weer inkomsten bij je inkomen optellen, doordat je een woning bezit. Daarnaast heeft ook het veranderen van je hypotheek invloed op je belastingaangifte. Een belastingadviseur kan je helpen met de volledige aanslag. Zo kunnen ze je helpen wanneer je veel hypotheekrente moet betalen, veel zorgkosten hebt gehad of er andere uitgaven zijn die aftrekbaar zijn.

Bij het kopen van een huis

Een belastingadviseur particulier is tegenwoordig erg populair. Zo is het erg handig om een belastingadviseur in te schakelen wanneer je een eigen huis gaat kopen. De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kan namelijk wat ingewikkelder worden wanneer je een huis hebt gekocht. Denk aan de aftrekposten waar je ineens gebruik van mag gebruiken. Maar je moet ook inkomsten optellen bij je inkomen. En je wilt natuurlijk dat dit allemaal goed wordt gedaan. En bovendien wil je hier het maximale uithalen.

aftrekposten huis

Mogelijke interessante voordelen

Het eigenwoningfortrait is een fictief inkomen dat als het ware boven je belastbaar inkomen komt. Je moet hier dan ook inkomstenbelasting over betelen. Je kunt dit zien als inkomen dat je krijgt uit het bezitten van een huis. De reden hiervan is dat je bij een koophuis geen huur hoeft te betalen. Hierdoor betaal je vermogen op en hierover moet je belasting betalen. De hoogte van je eigenwoningfortrait hangt af van de WOZ-waarde. Je kunt dit achterhalen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Echter zitten hier wat bijzonderheden aan. Heb je hier dus weinig verstand van? Dan is het slim om ondersteuning te vragen. Bijvoorbeeld door een belastingadviseur voor particulieren.

Aftrekposten

Er zijn een aantal kosten die aftrekbaar zijn. Zo krijg je financieringskosten bij het afsluiten van een hypotheek. En deze kosten zijn aftrekbaar. Zo mag je deze kosten eenmalig in mindering brengen bij je belastbaar inkomen. En het mooie hieraan is dat je hierdoor minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Financieringskosten zijn bijvoorbeeld kosten voor hypotheekadvies, taxatie van een woning of notariskosten.

Daarnaast is de rente die je moet betalen voor je hypotheek ook aftrekbaar. Deze rente mag je ieder jaar van je inkomen aftrekken. Terwijl dit bij financieringskosten maar eenmalig mag.

hypotheek aftrekposten

Belastingadviseur inschakelen

Dit artikel heeft mogelijk je interesse gewekt om een belastingadviseur in te schakelen wanneer je een huis gaat kopen. Echter wil je natuurlijk wel een belastingadviseur die je kunt vertrouwen. Maar hoe weet je dit nu zo zeker? Het is altijd raadzaam om eerst te kijken of je positieve recensies van het bedrijf kunt vinden. Een goed bedrijf heeft altijd wel een aantal positieve recensies van tevreden klanten. Daarnaast is het raadzaam om een gesprek aan te vragen. Bel ze even of plan een afspraak in. Zo kun je gelijk om advies vragen en kijken of je verder met ze in zee wilt gaan.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl