Weinig ruimte voor verlichting

Weinig ruimte voor verlichting? Zo los je dat op?


Doordat Nederland steeds overbevolkter raakt, zien we dat de woningen ook steeds kleiner worden. Hierdoor moeten we creatiever met de beschikbare ruimte omgaan. Dit zien we voornamelijk terug in het gebruik van multifunctionele meubels, maar ook in het verwerken van verlichting. Geen enkele ruimte kan immers zonder verlichting. Niet alleen uit praktische overwegingen, maar ook om de nodige sfeer in de ruimte te brengen. Maar wat doe je als er weinig ruimte voor verlichting is? Als een armatuur eigenlijk al te veel ruimte in beslag zal nemen? Kies dan voor ledstrips, hanglampen en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

LED strips

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor LED strips. Deze zijn ideaal om meer sfeer in een ruimte te brengen. Ze worden vaak verwerkt in meubels, maar kunnen ook op andere manieren in de ruimte aangebracht worden. Door die enorme veelzijdigheid is het een zeer populaire oplossing in kleine ruimten. Bovendien is er ook nog eens een enorm breed bereik in lichtkleur. Van warm tot koud licht, alles is mogelijk om de juiste kleurdiepte te bereiken. Zo heb je de sfeer in huis helemaal in eigen hand en hangt de verlichting nooit in de weg.

led strips

Hanglampen

Vaak horen we dat lampen direct zoveel ruimte in beslag nemen. Er staat al gauw een groot armatuur op de vloer. Vervolgens heb je minder ruimte over om meubels en andere praktische spullen kwijt te kunnen. Zeker in een kleine ruimte is dit niet wenselijk. Natuurlijk is dit op te lossen door met hoogtes te werken. Gebruik bijvoorbeeld hanglampen of plafonnières om de ruimte goed te verlichten. Het nadeel is echter wel dat je minder diepgang in de ruimte brengt. Enkel een hanglamp zal prima werken als basisverlichting, maar brengt geen sfeer. Door meerdere lichtbronnen te gebruiken, creëer je meer sfeer. Daarom is het aan te raden om een duidelijk lichtplan op te stellen en hanglampen ook met andere lichtbronnen te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ledstrips.

Vind je het lastig om een goed lichtplan op te stellen? Neem dan contact op met een professional of vraag om advies in een speciaalzaak. Zij kunnen op basis van de plattegrond van jouw woning een effectief lichtplan opstellen. Zo weet je precies welke lichtbronnen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Hanglampen

Sfeerverlichting

Het grootste probleem in een kleine ruimte is dat sfeer moeilijk te creëren is. Zeker als je maar van een enkele lichtbron gebruik kunt maken. Daarom raden wij aan om op een andere manier naar sfeerverlichting te kijken. Sfeerverlichting hoeft niet direct een groot armatuur in de ruimte te zijn. Zelfs met enkele kaarsjes, een lightbox of een LED strip in het tv-meubel kan je al heel veel doen. Wees creatief en bedenk oplossingen. Vaak zien we ook dat er met de multifunctionele meubels ook direct voor lichtbronnen wordt gezorgd. Zo zijn er meubels die standaard voorzien worden van inbouwverlichting, LED strips en meer. Sommige meubels zijn sowieso essentieel in de ruimte, dan kan je er net zo goed flink gebruik van maken!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl