Welke factoren spelen een rol bij het kiezen van een salontafel?

Welke factoren spelen een rol bij het kiezen van een salontafel?


De salontafel is (als het goed is) het stralende middelpunt van je woonkamer. De bank staat erbij, waar het hele gezin op zit. Eigenlijk leeft de salontafel automatisch mee in de momenten van gezellig samen kletsen, hangen voor de televisie en koffie leuten met de familie. De salontafel is er dus niet alleen om een lege plek in de kamer op te vullen of omdat hij mooi staat bij de rest van de inboedel, maar ook uit praktische overwegingen. De salontafel is er voor de afstandsbediening en als voetenbankje. Ook is de salontafel een plek voor andere decoratie, zoals een vaas met bloemen of een plateau met kaarsen. Maar hoe kies je nu de juiste tafel voor in jouw woonkamer. In dit artikel lees je er alles over.

#1 De stijl van je interieur

Bij verschillende stijlen horen weer andere salontafels. Let dus goed op de stijl van je andere meubelstukken om de juiste salontafel te kiezen. Hiervoor kun je inspiratie opdoen op internet. Neem goed de tijd om jouw perfecte tafel te vinden. Leuke sites zijn Pinterest en woonmagazines. Ook op Furnea.nl vind je prachtige tafels in verschillende kleuren en stijlen. Hier vind je snel een mooie tafel die goed past bij jouw stijl.

stijl salontafel

#2 De grootte van je woonkamer

Ook de grootte van je woonkamer is bepalend voor de salontafel van je keuze. Als je in een kleine studio woont, dan is een grote salontafel erg onpraktisch en een sta-in-de-weg. Als je een grote woonkamer hebt, wil je dat de salontafel enigszins de ruimte vult. Ook moet hij bij de lengte van je grote bank passen. Meet dus ook de lengte van je bank op voordat je de juiste salontafel kiest.

#3 De hoogte van je andere meubels

Ook de hoogte van je andere meubels is belangrijk om te weten welke salontafel je gaat aanschaffen. Idealiter is de salontafel dezelfde hoogte als de zitting van je bank of stoelen. Zo kun je makkelijk bij je koffiekopjes of glazen. Ook is het makkelijk om even je voeten erop te leggen. Let er ook op dat je tv-meubel niet veel lager is dan je salontafel. Het is zonde als je lekker tv wil kijken, maar dan een stuk van het beeld niet kan zien.

#4 Het opbergen van andere spullen

Een salontafel is soms ook een handige opbergplek voor andere spullen. In een tafel met laatjes kun je dingen kwijt die je af en toe nodig hebt, zoals paracetamol, nagelschaartjes, pennen, kaarsen en postzegels. Als je dit op de tafel laat liggen, staat het erg slordig. Daarom is een extra ruimte onder de tafel handig. Het geeft je woonkamer een opgeruimde look, terwijl je toch die handige spullen snel bij de hand hebt.

Het opbergen van andere spullen salontafel 

#5 Onderhoudsvriendelijk

Een glazen tafel is erg mooi, maar als je opgroeiende kinderen hebt is dit moeilijk schoon te houden. Kleuters en peuters zitten overal aan met hun handen, waardoor ze veel vingervlekken achterlaten. Een houten salontafel of eentje met een kunststof laagje is veel makkelijker schoon te maken. Zet je viltjes onder de kopjes of wil je juist nergens op letten. Denk er goed aan hoe jij en je familieleden leven in huis, zodat je een passende tafel kan vinden. Zo kom je later niet voor teleurstellingen te staan.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl