Welke hanglamp boven eettafel?

Welke hanglamp boven eettafel?


Eindelijk is de eethoek helemaal naar je wens! Na wekenlang ploeteren in je nieuwe woning kan je genieten van een geheel nieuwe eethoek. De ruimte en sfeer doen je direct verlangen naar urenlang tafelen met je familie en vrienden. Maar vergeet je nu niet iets? Jazeker! Er moet natuurlijk ook nog een mooie lamp voor boven de eettafel gekocht worden. Tja, dat is toch wel een heel stuk lastiger dan we in eerste instantie hadden gedacht. De eettafel speelt een centrale rol binnen je woning. Daarom is het ook belangrijk dat deze op de juiste manier wordt aangekleed. Niet alleen voor de sfeer tijdens het eten, maar ook uit praktisch oogpunt. Wanneer je niet over de juiste verlichting beschikt, ziet jouw sappige biefstuk er opeens niet zo appetijtelijk uit. Maar waar baseer je je keuze op? Welke hanglamp kies je voor boven de eettafel?

Veelgemaakte fouten

Bij het kiezen van de juiste lamp voor boven de eettafel zien we vaak dat er fouten worden gemaakt. Meestal stappen mensen lukraak een lampenwinkel binnen en kopen ze een lamp die ze ‘mooi’ vinden. Het is natuurlijk geheel logisch dat je vooral op je eigen smaak afgaat. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Je hoeft geen lamp te kopen die niet bij je past. Er zijn echter zoveel verschillende mooie hanglampen dat we vaak het totaalplaatje uit het oog verliezen. Er kunnen tientallen lampen zijn die jou bevallen, maar passen deze ook allemaal bij jouw tafel en wooninterieur? Het zou natuurlijk zonde zijn als de lamp helemaal niet past of zelfs wegvalt binnen jouw interieur.

hanglamp eettafel

Let op de vorm van je tafel

Om de juiste hanglamp te kopen is het belangrijk om op een aantal belangrijke zaken te letten. De vorm van je tafel is hierbij van groot belang. Uiteraard heeft ook dit met je persoonlijke voorkeur te maken. Toch kan je het wel als leidraad gebruiken.

De meeste mensen genieten van een langwerpige eettafel. Om deze verticale lijnen te benadrukken kan je eveneens ook voor een verticale lamp kiezen. Tegenwoordig zien we echter zoveel rechte lijnen dat er ook genoeg mensen zijn die deze stijl juist willen doorbreken. Dit doe je door andere vormen aan je interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde hanglamp voor een subtiele vrouwelijke touch.

vorm eettafel lamp

Lichtsterkte

Ga je binnenkort een nieuwe hanglamp bij Straluma aanschaffen? Dan zal je naast het gigantische aanbod ook aan de lichtsterkte moeten denken. Maar hoe bepaal je welke lichtsterkte geschikt is voor boven de eettafel? Je wilt immers niet in een zogenaamde spotlight een maaltijd nuttigen, maar het is wel fijn om te zien wat er op je bord ligt. Hoe vind je de nuance tussen deze twee uitersten? Hierbij is het belangrijk dat je de functie van de eethoek bepaald. Is dit een plek waar echt alleen maar gegeten wordt of gebruik je deze ook om te werken, studeren of lekker een krantje te lezen? In het laatste geval heb je een lichtbron nodig die over veel meer capaciteit beschikt. Wanneer je niet kunt kiezen, kan je ook nog voor een dimbare hanglamp kiezen.  Bekijk wel eerst goed of dit mogelijk is bij de door jou gekozen lamp. Met een dimbare lamp bepaal je zelf de lichtsterkte op basis van het moment en jouw gevoel.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl