persbekken

Zo houd je je persbekken in optimale conditie


Als echte vakman wil je je spullen en gereedschappen altijd in topconditie hebben. Zo ook je persbekken. Deze specialistische gereedschappen kunnen een hele investering zijn, dus wil je er zo lang mogelijk gebruik van maken en plezier van kunnen hebben. In dit artikel delen we daarom een enkele simpele maar belangrijke tips waarmee jij je persbekken in een optimale conditie houdt.

Op de juiste manier gebruiken

Gereedschappen zijn speciaal ontworpen om één of meerdere functies te vervullen. Zo ook persbekken; het gehele ontwerp, de materialen en de afwerking zijn geoptimaliseerd om perskoppelingen te kunnen persen. Om ervoor te zorgen dat je je persbekken jarenlang kunt gebruiken en ze niet (onnodig) slijten is het belangrijk dat je ze ook echt alleen gebruikt om perskoppeling te persen. Veel mensen zien hun persbekken als een universeel gereedschap, waar je bijvoorbeeld ook bouten mee kunt aandraaien, of die je kunt gebruiken als een hamer. Door je persbekken voor dit soort doeleinden te gebruiken zullen ze slijten en zijn ze sneller aan vervanging toe. Doe jezelf en je portemonnee dus een plezier en gebruik je persbekken alleen waarvoor ze bedoeld zijn. Natuurlijk geldt deze tip niet alleen voor persbekken, maar voor al je gereedschappen.

persbek

Schoonmaken na gebruik

Na een klus zijn je gereedschappen vaak vies; of het nou van de klus zelf is, of van stof of vuil op je werkplek; ze zijn toe aan een poetsbeurt. Dit is niet alleen belangrijk om ze er netjes uit te laten zien, maar ook voor het functioneren. Stof en vuil verzamelt zich erg gemakkelijk in de kleinste hoekjes en gaatjes en als dit niet wordt schoongemaakt, wordt het de volgende keer alleen maar erger. Zeker bij bewegende gereedschappen zoals persbekken waar vuil zich tussen de scharnieren kan ophopen kan dit tot een hoop slijtage leiden. Zorg er dus voor dat je je gereedschappen aan het eind van een werkdag op de juiste manier schoonmaakt, dan blijven ze jaren als nieuw.

Veilig transporteren

Natuurlijk is het ook belangrijk om je (net schoongemaakte) gereedschappen op een juiste manier veilig te transporteren. Je dure persbekken zomaar in een kist gooien bij een hoop andere gereedschappen is zonde. Zorg daarom voor een passende koffer of L-boxx die gemaakt is voor persbekken. Daarmee kun je ze altijd veilig opbergen en kunnen ze tijdens transport niet beschadigd raken. Daarnaast geeft het ook een professionele uitstraling.

Kwalitatieve gereedschappen

Als laatste tip een inkoppertje: zorg dat je kwalitatieve gereedschappen koopt. Ze zijn wat duurder, maar dat geld haal je er bijna altijd gemakkelijk uit. Koop ook niet in een willekeurige webshop, maar kies een betrouwbare leverancier zoals Benem. Dan weet je altijd zeker dat je goede spullen in huis haalt en heb je een partner voor specialistisch advies op maat.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl