Dierenhok maken

Zelf een dierenhok maken van betonplex: dit zijn de voordelen!


In Nederland heeft 1 op de 2 gezinnen een huisdier. Of het nu gaat om een simpele goudvis, gezellige hamster, konijn of een trouwe viervoeter of miauwende metgezel…. huisdieren verrijken ons leven. Natuurlijk willen we onze huisdieren altijd het beste van het beste geven, maar dit is financieel niet altijd even makkelijk. Zo kan de aanschaf van een nieuwe dierenhok voor je hond of konijn enorm prijzig zijn, maar wil je wel graag dat zij er droog bij zitten buiten. Ben je enorm handig en wil je voor een klein prijsje een nieuw hok realiseren? Dan zijn betonplex platen de perfecte oplossing! Je maakt de hok niet alleen een stuk persoonlijker door hem zelf te maken, maar het kost je ook nog eens minder om het zelf te doen. Daarnaast geniet je uiteraard van de talloze voordelen van betonplex. Nieuwsgierig geworden? Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Wat is betonplex?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat betonplex precies is. Betonplex is een ijzersterk materiaal dat bestaat uit meerdere fineerlagen. De toplaag wordt gevormd door epoxylaag. Dit is een enorm harde en robuuste topping, die het plaatmateriaal een waterdichte afwerking biedt. Het voordeel hiervan is dat extra afwerking of het gebruik van speciale materialen niet meer nodig is. De platen zijn zelf al waterdicht en dat komt perfect van pas tijdens het maken van een mooi buitenhok voor jouw geliefde huisdieren. Het materiaal is enorm veelzijdig en kan voor zowel betonstorten als interieurafwerking gebuikt worden. De bewerkelijkheid van betonplex is onvoorstelbaar en geeft de gebruiker de mogelijkheid om deze voor meerdere klussen toe te passen. Ook als handige doe-het-zelver is betonplex een fijn materiaal om mee te werken.

Voordelen van betonplex

Betonplex kent enorm veel voordelen. Niet alleen tijdens het maken van bijzondere producten en meubels, maar ook voor jouw trouwe huisdier als hij geniet van een nieuw dierenhok. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Betonplex behoort tot de goedkopere plaatmaterialen. Hierdoor ben je vaak een stuk goedkoper uit als je betonplex gebruikt voor interieurafwerking, betonstorten of het creëren van een simpel dierenhok.
  • Betonplex is enorm glad, waardoor deze toe te passen is in meerdere klussen. Het is een fijn materiaal om mee te werken en is bovendien na het afronden van de klus ook nog eens gemakkelijk schoon te houden door de gladde oppervlakte.
  • Door de epoxylaag van betonplex is het dierenhok direct waterdicht. Je hoeft dus geen speciale constructies of aparte afwerkingen toe te voegen om je huisdier te kunnen laten genieten van een waterdicht hok.

Betonplex is verkrijgbaar in verschillende soorten, zo is er altijd wel een plaat die past bij de klus die jij voor ogen had. Zo is de anti slip variant enorm populair. Hierbij beschikt de toplaag over een geweven anti slip uitvoering. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op balkons, om nare ongevallen te voorkomen, maar komen ook voor bij het aanleggen van trailers of bouwwagens. Voor een dierenhok zijn de traditionele betonplexplaten met epoxylaag voldoende voor een kwalitatief eindresultaat. Deze bestel je uiteraard gemakkelijk bij een houtgroothandel en ontvang je na enkele dagen al in huis. Zo kan je snel aan de slag met het maken van een mooi hok voor jouw trouwe huisdier

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl