duurzaam badkamer

Een duurzame badkamer en bespaartips voor goedkoop badderen


De badkamer is misschien wel de meest relaxte ruimte van het hele huis. Hier kom je eindelijk aan ontspanning toe na een lange dag werken of geniet je van een familiemomentje als je de kids in bad laat rond dobberen. Juist omdat we zo genieten van het leven is het voor steeds meer mensen belangrijk dat onze aarde blijft bestaan zoals het nu is. Duurzame verbouwingen zijn dan ook geen onbekend begrip meer en steeds meer mensen richten zich tot alternatieve materialen om zo de toekomst van de nieuwe generaties veilig te stellen. We zijn goed bezig, maar hoe zit dat met onze badkamer? De keuken en de badkamer zijn allebei van essentieel belang voor wooncomfort. Als er iets aan schort zal dat ook vervangen moeten worden. Ben jij toe aan een nieuwe badkamer en wil je hierbij ook rekening houden met het milieu? Wij vertellen je waar je op moet letten bij een duurzame badkamer.

Wat is een duurzame badkamer?

Als het om de badkamer gaat houden we van luxe. We vinden het dikwijls dan ook spannend om voor een duurzaam alternatief te kiezen. Wat als we dan niet over genoeg opbergruimte beschikken of niet voor dat geweldige ligbad kunnen gaan? Geen zorgen! Duurzaam hoeft niet direct te betekenen dat de kamer ook gelijk heel minimalistisch ingedeeld moet worden. Dat heeft er in principe niks mee te maken. Wat belangrijk is bij duurzame badkamers is dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Dit zijn vaak materialen die gerecycled zijn of op een andere milieubewuste wijze verkregen zijn. Bovendien is de levensduur van deze materialen vaak erg lang, waardoor je minder vaak de badkamer hoeft te vervangen en daardoor het milieu minder belast wordt. Bovendien kan jij zelf ook genoeg doen om je badkamer duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting in de kamer. In plaats van de traditionele gloei- of hallogeenlampen kan je ook gaan voor duurzame led-verlichting. Zo bespaar je al snel meer dan 50% op de elektriciteitskosten in de badkamer.

badkamer duurzaam materialen

Tips voor goedkoop badderen

Met het aanschaffen van een duurzame badkamer ben je er natuurlijk nog niet. Als je echt een verschil wilt maken is het belangrijk dat je ook je eigen gedrag aanpast. De volgende tips kunnen jou hierbij helpen:

  • Maak gebruik van intelligente kranen: dit zijn kranen die slim om gaan met het waterverbruik. Zo leveren ze een vollere straal met minder water en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!
  • Schaf een duurzaam toilet aan: dit is een toilet die jou de keuze biedt om de snelheid en kracht van de spoeling te bepalen. Bovendien beschikt hij over een spoelonderbreking en daarmee bespaar je al een hoop geld per jaar.
  • Korter douchen: dit een tip die je heel gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Als iedereen in Nederland gemiddeld zo’n 2 minuten minder zou douchen, zal dit een groot effect hebben op het milieu. Zelf kan je hiermee 25% per jaar mee besparen. Dat is toch het proberen waard!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl