meer sfeer keuken

Zo breng je meer sfeer in de keuken


De keuken wordt al tijden niet meer gezien als plek om alleen in te koken. Deze ruimte wordt steeds vaker verbonden aan de rest van de woning. Net als in het buitenland is de leefkeuken tegenwoordig helemaal in. Mensen koken hier niet meer alleen maar, maar gebruiken de keuken als centraal middelpunt van het gezin. Dikwijls maakt deze deel uit van het woongedeelte en zullen de meest belangrijke gesprekken plaatsvinden in deze ruimte. Lekker eten, kokkerellen, gezellig kletsen, na-borrelen of nog even werken: het kan allemaal in de keuken. Hoog tijd dus om de keuken wat extra aandacht te schenken. Wij geven je 3 tips om meer sfeer in de keuken te brengen.

De juiste keukenverlichting

De waarde van goede keukenverlichting wordt dikwijls onderschat. Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken denk je waarschijnlijk niet direct aan de verlichting. Je bent veel drukker met het uitzoeken van de keukenkastjes, het realiseren van voldoende opbergruimte, het installeren van hightech apparaten en het kopen van een nieuwe vloer en muurbekleding. Toch is het belangrijk om de verlichting altijd in je gedachten te houden. Deze spelen een belangrijke rol in het creëren van meer sfeer. Bovendien mag werkverlichting natuurlijk nooit ontbreken. Dit werkt niet alleen prettiger maar voelt ook een stuk veiliger als je in de weer gaat met scherpe messen. Stel samen met een professional een goed doordacht lichtplan op en houd rekening met de 3 belangrijkste verlichtingssoorten: de algemene verlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Zo breng je gemakkelijk meer sfeer in de keuken.

meer sfeer keuken

Kies voor warme materialen en accessoires

Je kunt veel sfeer behalen door weloverwogen keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld voor warme materialen zoals hout of ga voor mooie prints. Ook accessoires kunnen veel betekenen voor het sfeergehalte in de keuken. Behoed jezelf er wel voor dat je niet té uitbundig te werk gaat. Accessoires zijn leuk, maar er moet wel nog genoeg ruimte zijn om in te werken. Ook is het plaatsen van een tapijt het overwegen waard. Dit lijkt niet een voor de hand liggend decoratiestuk voor de keuken maar kan wel heel veel doen voor de sfeer. Bovendien geniet je altijd van warmte en een comfortabel gevoel onder je voeten.

warme keuken

Extra opbergruimte

We hebben dikwijls het gevoel dat we ons huis uitgroeien. Door de jaren heen verzamelen we ontzettend veel spullen. Pannen, deksel, serviesgoed en andere hebbedingetjes zorgen ervoor dat de keuken bijna te klein lijkt. Ook resulteert het in een rommelige keuken. Van rommel worden wij niet vrolijk. Bovendien beïnvloedt het de sfeergehalte in de keuken. Door extra opbergruimte te creëren, zorg je ervoor dat de keuken een stuk meer rust uitstraalt. Hierdoor nodigt hij mensen uit om lekker te kletsen en hun ding te doen. Gebruik bijvoorbeeld kruidenrekjes, wandplanken of schaf een servieskast aan om alle spullen in kwijt te kunnen. Zorg dat je de gehele keuken benut. Is er een klein plekje over of heb je een overgebleven wand? Gebruik dan een smalle wandkast of extra wandrekjes om jouw spullen op kwijt te kunnen.  Je kunt er ook voor kiezen om alles goed uit te zoeken en de dingen die je niet gebruikt in een andere ruimte van het huis op te bergen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl