Zo creëer je meer ruimte voor ontspanning in huis

Zo creëer je meer ruimte voor ontspanning in huis


In onze moderne samenleving lijkt het leven soms altijd in sneltreinvaart voorbij te gaan. Carrière maken, sociale contacten onderhouden, tijd vrijmaken voor het gezin en natuurlijk de nodige klusjes in huis doen. Geen wonder dat steeds meer mensen klagen over te weinig me-time. Uit cijfers van de Volksgezondheid blijkt zelfs dat het aantal mensen met burn-out gerelateerde klachten ieder jaar gestaag toeneemt. Daarom is het ook zo belangrijk om een ontspanningsruimte tot je beschikking te hebben. Een plek waar je heel even tot rust kan komen en de drukte van de alledaagse dag van je af kan schudden. Het maakt niet uit hoe groot je huis is. Er is altijd wel een plekje te vinden. In dit artikel geven we enkele tips om meer ruimte voor ontspanning in huis te maken. Lees je mee?

Realiseer een hobbykamer

Beschik je over de luxe van een extra kamer in huis? En wordt deze momenteel enkel als ‘rommelhok’ gebruikt? Dan wordt het hoog tijd om deze eens goed in te zetten. Ruim de kamer zorgvuldig op, geef hem eventueel een kleine make-over en gebruik deze als hobbykamer.

Bedenk hierbij goed waar jij echt van kunt ontspannen. Ben je dol op puzzelen, knutselen, lezen of schilderen? Zorg er dan voor dat de ruimte hierop ingesteld is. Ook wanneer je graag spelletjes via spellenspelen.nl speelt, is het belangrijk dat dit mogelijk is. Investeer bijvoorbeeld in een goed bureau, de juiste verlichting en een fijne laptop. Een hobbykamer waar jij naar lieve lust jouw hobby’s kunt uitoefenen en even ontspanning kan vinden.

Realiseer een hobbykamerRustige kleuren

Niet iedereen beschikt natuurlijk over de luxe van extra ruimte in eigen huis. Daardoor kan het lastiger zijn om een ontspanningsruimte te realiseren. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waardoor je een serene uitstraling in de woning kunt realiseren. Hierdoor hoef je niet direct naar een aparte kamer te gaan om tot rust te komen, maar zal je deze rust in ieder vertrek van de woning treffen. Bijvoorbeeld door het juiste kleurgebruik.

Probeer felle kleuren zoveel mogelijk te vermijden. Kies bij voorkeur voor lichte en neutrale kleuren. Ook aardse kleuren passen prima bij een ontspannen uitstraling. Vind je het maar saai om zo weinig kleur in huis te hebben? Houd de basis dan rustig, maar breng wat extra accenten aan met kleurrijke decoratiestukken. Ook houten details en andere natuurlijke materialen kunnen de rust en sereniteit van jouw woning verhogen.

Less is more

In de huidige woontrends wordt de term ‘less is more’ veelvuldig gebruikt. We stappen steeds meer af van het idee dat alles maar groter en meer moet zijn. Door te minimaliseren kom je juist weer tot de kern van de woning. Hetgeen waar alles om draait. Het vinden van rust en ontspanning in je eigen huis. Zorg er daarom voor dat al het meubilair en decoratiestukken ook een duidelijke functie hebben. Weet je niet waarom iets in huis staat? Haal het dan weg. Zo ziet het er een stuk opgeruimder en ruimtelijker uit, waardoor jij makkelijker je rust kunt vinden. Less is more!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl