Zo richt jij je woonkeuken in!


De keuken wordt steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer gezien. Sterker nog: de belangrijke rol van de woonkamer verdwijnt en de keuken neemt de plek als centraal middelpunt van het huishouden in. Dit is de plek waar je samen met je vrienden nog een laatste afzakkertje drinkt. De ruimte waar je als gezin de gehele dag doorneemt en geniet van tijd voor elkaar. Dé plek waar je gezellig samen kunt praten, eten, studeren, werken of gewoon een kopje chocomel drinkt. Het is niet voor niets dat we dit een woonkeuken noemen. De keuken is niet langer meer een ruimte waar we snel een boterham naar binnen proppen om van huis te gaan. Dit is de ruimte waar je graag verblijft en proeft van een heerlijke huiselijke sfeer. Hoog tijd dan ook om jouw woonkeuken eens flink onder handen te nemen. Zo richt jij je woonkeuken praktisch en sfeervol in!

Dit mag zeker niet ontbreken in de woonkeuken

Natuurlijk is het eerst belangrijk om alle essentials bij elkaar te zoeken. Zo mag een grote eetkamertafel en eetkamerstoelen van Haco.nu echt niet ontbreken. Een grote eetkamertafel is van cruciaal belang om van jouw woonkeuken een huiselijk plaatje te maken. Zorg dat er genoeg ruimte voor het hele gezin is en dat ook mensen die willen mee-eten genoeg ruimte hebben. De eetkamerstoelen moeten niet alleen praktisch zijn, maar ook nog eens zeer comfortabel zitten. Deze stoelen moeten geschikt zijn om uren op door te brengen. Hierdoor wordt de woonkeuken nog aantrekkelijker voor het hele gezin!

haco eetkamerstoel

Laat de keuken bij de rest van de woning passen

Vroeger werd de keuken altijd als aparte ruimte beschouwd. Vaak werd deze afgesneden van de rest van de woning en bezegeld met een dikke muur en oude deur. Gelukkig is dat verleden tijd en kunnen we inmiddels genieten van een ware woonkeuken, hét hart van de woning en het gezinsleven. Om de keuken echt in dat huiselijke gevoel te introduceren, is het belangrijk dat deze past bij de rest van de woning. Laat de materiaalkeuze aansluiten op de interieurstijl in de woonkamer en zorg dat de kasten overeenkomen met de diverse kasten in de rest van het huis.

Wil je de woonkamer echt zo grondig mogelijk aanpakken? Integreer dan de elektronische apparaten in de kastjes. Plaats geen lompe koelkasten of vriezers meer in het zicht, maar verwerk deze in de keukenkastjes. Zo oogt het geheel een stuk rustiger en past de keuken steeds meer bij de rest van de woning.

Geef de woonkeuken een persoonlijke touch

Ook in de woonkeuken geldt: laat zien dat er geleefd wordt! Sommige mensen vinden het heerlijk om hun woning volgens de laatste trends te stylen, maar vergeten daarbij hun eigen smaak en persoonlijke touch aan te brengen. Hierdoor oogt het huis als een showroom en krijg je niet het gevoel van thuiskomen als je de woning binnenstapt. Gebruik persoonlijke accessoires en huiselijke elementen om de woonkeuken een stuk persoonlijker te maken. Laat dan ook de pannen gewoon in het zicht staan en zet een mooie bos bloemen op het aanrecht. Dit is jouw woonkeuken!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl