Hoe maak je een trap onderhoudsvrij?

Hoe maak je een trap onderhoudsvrij? Met een vinyl traprenovatie


Het is vervelend wanneer je merkt dat je trap begint te slijten. Je trap kan hierdoor een echte doorn in het oog worden. Merk jij dat je je steeds vaker ergert aan je trap, en wil je hem op zo’n manier aanpakken dat je er in de toekomst weinig werk meer aan hebt? Een traprenovatie biedt uitkomst. Door middel van een renovatie kun je je trap in een oogwenk laten opknappen. Je trap krijgt hierdoor snel een stijlvol nieuw uiterlijk waar je jarenlang van kunt genieten.

Hoe werkt een traprenovatie?

Bij een traprenovatie wordt je oude trap bekleed met nieuwe overzettreden. Deze treden zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals: hardhout, PVC en vinyl. Ze worden op maat gemaakt en kunnen vaak naadloos worden afgewerkt, waardoor stof geen kans krijgt. Materialen zoals PVC en vinyl hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. Dit soort overzettreden zijn kras- en slijtvast. Je kunt hierdoor weer jaren met je trap door. Ook kun je je trap met verschillende designs ook weer mooi maken. Houd je bijvoorbeeld van hout, maar niet van het onderhoud dat daarbij komt kijken? Kies dan voor kunststof treden met een houtlook.

Een traprenovatie met vinyl

Wil je je trap onderhoudsvrij maken, dan kun je het beste kiezen voor een materiaalsoort zoals HPL, PVC of vinyl. Wil je een trap die geluiddempend is? Dan kies je voor vinyl. Overzettreden van vinyl voelen soepel en comfortabel aan. Ook zijn ze beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs, waardoor je je trap met een renovatie helemaal naar wens kunt maken. Ben je op zoek naar extra veilige traptreden, dan kun je kiezen voor HPL. Deze overzettreden zijn uitgerust met een sterke antisliplaag. Je voeten vinden hierdoor altijd grip.

Een spiltrap renoveren?

Wist je dat je tegenwoordig ook je spiltrap kunt laten renoveren? Een lange tijd was dit niet mogelijk, maar een traprenovatie-expert ontwikkelde een techniek waarmee ook spiltrappen een renovatie kunnen krijgen. Hierbij worden er geen overzettreden gebruikt, maar worden er volledig nieuwe treden gemaakt. Schakel je een expert in om je traprenovatie uit te voeren, dan kun je na een dag al genieten van je nieuwe trap. Dat is wel zo fijn, want je hoeft hierdoor niet lang op de benedenverdieping te bivakkeren.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl