De 3 beste wijngebieden buiten Europa.

De 3 beste wijngebieden buiten Europa.


Europese wijngebieden zijn bekend onder de beste van de wereld. Denk maar aan de Bordeaux wijnstreek of Toscane in Italië. Maar hoe zit het met wijnen buiten Europa? Zijn deze wijnen net zo goed? En hoe verschillen ze in smaak? Wij leggen het voor je uit. 

Argentinië en Malbec, de trots van Zuid-Amerika

Gelegen tegen het ruwe Andesgebergte bevindt zich de wijnstreek Mendoza. Hier wordt de bekende Malbec druif gekweekt. Deze druif, oorspronkelijk vanuit Frankrijk, is door de Argentijnen gretig overgenomen dankzij de Fransman Michel Pouget, die deze druif in de 19e eeuw introduceerde. 

De Malbec druif zelf heeft een donkerpaarse kleur. Er wordt dus rode wijn van deze prachtige vrucht gemaakt, vaak boordevol aroma’s van pruimen, kersen en viooltjes. Wil je deze wijn langer laten rijpen? Dan komen de tonen van truffels en anijs tevoorschijn. 

Voor zij die graag een prachtig stukje van Argentinië zien én van lekkere wijn houden is dit wijngebied een must-see! Door de ideale ligging naast het Andesgebergte krijg je bovendien een mooi stukje natuur mee! 

Californië, dé wijnstreek van de Verenigde Staten

Wie aan Californië denkt, denkt vaak aan de Hollywood tekens op de berg, San Francisco en de prachtige Golden Gate Bridge en Los Angeles de stad de celebrity’s! Maar wist je dat Californië ook dé wijnstreek van de Verenigde Staten was? Goed voor meer dan 90% van de totale wijnproductie van het land komt uit Californië! 

Ondanks dat de wijnteelt pas echt goed van de grond kwam in de jaren 60 van vorige eeuw, moet deze wijn heus niet onderdoen voor zijn Europese broers of zussen. 

Dankzij de ideale locatie en het gunstige klimaat is deze wijnstreek gegroeid tot een echt wijnparadijs. Bovendien is het zeker de moeite waard om te bezoeken met tal van bezienswaardigheden. 

Aangezien het in de streek behoorlijk warm kan worden bewaren de meeste mensen hun wijn dan ook in een wijnkoeler kast. Zo blijft deze op de juiste temperatuur bewaard. 

Zuid-Afrika en de Stellenbosch route

Van het Amerikaans continent vliegen we door naar het Afrikaanse continent. Hier vinden we in Zuid-Afrika prachtige wijnstreken waar zich dankzij de Nederlandse kolonisatie prachtige pittoreske boerderijen bevinden. Dankzij het gunstige mediterrane klimaat is deze wijnstreek ideaal voor het groeien van druiven. 

Stellenbosch, één van de belangrijkste wijngebieden van de West-Kaap waar wijnteelt al begon in de 17e eeuw, bekend van zijn bekende wijnroute én jaarlijks wijnfestival! 

Hier vind je voornamelijk blends en blauwe druivensoorten. Daarbovenop zijn ook nog eens de typische druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en enkele andere aangeplant. 

Ook hier kan je uitstekend eten en genieten van de heerlijke wijn midden in een prachtige omgeving van rustieke bergen en bruisende natuur. Bovendien is Stellenbosch ook een echte studentenstad! Zo heb je meer dan genoeg te doen ‘s avond en ‘s nachts voor zij die graag een stapje in de wereld willen zetten. 

Vanwege het warme klimaat is het ook hier voor wijnliefhebbers aangeraden om een wijn klimaatkast aan te schaffen om zo hun wijn op de beste temperatuur te bewaren en uitdroging te voorkomen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl