reden zonnepanelen kopen

3 redenen waarom het nú tijd is voor zonnepanelen


Steeds meer daken worden versierd met een rijtje zonnepanelen. Volgens een zonne-expert van Sungevity Zonnepanelen niet zo gek: “Zonnepanelen zijn één van de beste investeringen van het moment. Toch krijgen we nog vaak de vraag of je nu al moet instappen, of juist nog even moet wachten tot de technologie volwassen is, of de terugverdientijd juist nóg korter. Veel mensen zijn nog onzeker, logisch wel: zonnepanelen zijn natuurlijk nog een relatief nieuw begrip in Nederland. Er bestaat toch nog veel onduidelijkheid over de voordelen. We horen nog wel eens dat mensen denken dat een rijtje zonnepanelen op hun dak pas vanaf 10.000 euro kan. Terwijl wij zonnesystemen verkopen van rond de 4000 euro.”

Zonnepanelen zijn duidelijk met een opmars bezig. Maar is nu de tijd om in te stappen? Sungevity heeft daarom 3 redenen waarom het nú tijd is om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen op een rij gezet.

Reden 1: Het rendement op je zonnepanelen investering is hoger dan op de bank

De rente op je spaargeld is historisch laag. De rente ligt vaak onder de 0.5%. Zonnepanelen bieden een betere business case voor je spaargeld. In de meest gangbare berekening kom je uit op een rendement van 8% – 14% over de levensduur van je zonnesysteem. En heb je je zonnepanelen na 6-7 jaar terugverdiend. Reken maar uit je winst!

rendement zonnepanelen

Reden 2: Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat zonnepanelen de verkoopwaarde van je huis verhogen. Zelfs meer dan de aanschafprijs van je zonnepanelen. Zeker in de eerste paar jaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat als je jouw woning binnen afzienbare tijd verkoopt, je je geld kwijt bent. Na een paar jaar neemt de verkoopwaarde van je zonnepanelen wel af. Maar dan heb jij je investering al terugverdiend door de besparing op je energiekosten.

zonnepaneln verhogen de waarde van je woning

Reden 3: De huidige paneeltechnologie biedt een prima business case

De afgelopen jaren heeft de technologie zich steeds verder ontwikkeld. Jaren geleden – toen de zonnepanelen markt nog in de kinderschoenen stond – kostte een wattpiek zonnepaneel nog 80 euro. Nu is dat nog maar 40 cent.  De silicium zonnepanelen, die we vooral terugzien op Nederlands daken, zijn oerdegelijk en hebben een efficiëntie bereikt die alleen nog met kleine stapjes omhoog kruipt. Zonnepanelen zijn net als auto’s: er komt altijd een betere, maar dat wil niet zeggen dat je altijd moet blijven lopen.

Spaar de aarde

Dit zijn nog maar 3 redenen die uitleggen waarom zonnepanelen nú al een slimme investering zijn. Een vierde reden, en misschien zelfs wel de aller-belangrijkste: met zonnepanelen behaal je niet alleen een mooie besparing voor je portemonnee. Je spaart ook het milieu! Zonnepanelen zijn zelfs een hele eenvoudige manier om zelf een directe bijdrage te leveren aan de energietransitie. Deze snikhete zomer en de van het gas af-discussie in Groningen laten ons meer dan eens beseffen dat we in actie moeten komen en niet langer onze aarde mogen uitputten. Vandaag overstappen betekent direct minder CO2 uitstoot! 

Weten wat zonnepanelen jouw opleveren? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij Sungevity Zonnepanelen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl