1_trapleuning_strip

3 redenen waarom een trapleuning of balustrade niet mag ontbreken in huis


De meeste mensen zien een trapleuning of balustrade vooral als iets wat ontzettend functioneel is. Het draagt bij aan een hoger veiligheidsgevoel op de trap. Toch is dat niet de enige reden waarom een trapleuning of balustrade niet mag ontbreken in huis. Ook is er geen enkele reden waarom de trapleuning er niet speciaal uit mag zien. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom een trapleuning of balustrade niet mag ontbreken in huis.

1. Creëer een compleet nieuwe look

Ben jij ook iemand die continu bezig is om zijn huis te veranderen? Je wilt deze het liefst elk jaar onder handen nemen om de door jou bedachte stijl door te voeren. Toch kan je aan de huidige trap niet veel veranderen. Dit is dan ook vaak een doorn in het oog als je je huis in een bepaalde woonstijl wilt laten passen. De trap kan je dan misschien wel niet aanpassen, maar de trapleuning zeker wel! Ben je dol op de industriële stijl? Kies dan voor een metalen trapleuning. Wil je meer natuurlijke materialen in huis gebruiken? Ga dan voor een lichte houten trapleuning of balustrade. Zo ziet jouw trap er direct helemaal anders uit. Een traprenovatie is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

2. Een ware eyecatcher

Wat is het eerste wat je ziet als je binnenkomt? Juist: de trap. Bij de meeste mensen is de trap het eerste wat je ziet als je de gang instapt. Toch besteden we minder aandacht aan de trap dan stylisten zouden willen. De trap is immers het welkomstplaatje van jouw woning. Dan mag dit dan ook best een flinke eyecatcher zijn! Laat de hal spreken dankzij de trapleuningen van Trapleuningspecialist.nl. Wij raden aan om flink outside-the-box te denken. De gang is een ruimte waar je slechts weinig tijd doorbrengt en waar je flink mag uitpakken om indruk te maken. Zorg dat je al deze kansen goed benut.

Let op de woonstijl alvorens je een keuze maakt tussen verschillende trapleuningen en balustrades. In een moderne woning zullen hoekige trapleuningen een strakke en moderne uitstraling geven. Wil je de trap meer bij een landelijk thema laten passen? Kies dan voor lichte materialen en ronde vormen.

3. Veiligheid boven alles

Uiteraard mag ook deze reden niet vergeten worden. Een trapleuning of balustrade geeft je een gevoel van zekerheid op de trap. Bovendien is dit een handig hulpmiddel voor senioren of kinderen om veilig de trap op en af te gaan. Heb je jonge kinderen in huis? Kies dan voor een balustrade van glas of kruiselingse spijlen. Zo voorkom je dat ze zijwaarts van de trap af kunnen vallen. Dat geeft je als ouder een gerust gevoel.

Ben je slecht ter been en ben je al tijden op zoek naar de juiste trapleuning. Geef dan je ogen de kost bij een vakkundige leverancier en vraag naar de verschillende mogelijkheden. In de meeste gevallen wordt een ronde leuning aangeraden. Ook de leuning met sleutelgatvorm is ontzettend populair. Deze creëert extra grip en dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl