schoonmaken van wtw-filters

Alles wat je moet weten over het schoonmaken van wtw-filters


Online gaan er veel verhalen de ronde over de zin of onzin van het schoonmaken van wtw-filters. Waar de één er bij zweert om deze zelf schoon te maken, zal de ander adviseren om dit te laten en er juist voor te kiezen om de filters te vervangen. Maar wat is nu juist? Is het verstandig om gewoon nieuwe brink filters aan te schaffen? Of kan schoonmaken geen kwaad?

Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden, is het eerst belangrijk om te kijken naar de wijze waarop men deze filters tracht schoon te maken. Dit kan volgens online fora immers op heel veel verschillende manieren en de adviezen lopen dan ook sterk uiteen. Van even in een sopje leggen tot stofzuigen en zelfs (ja echt!) in de magnetron leggen. Voordat we uit kunnen wijden over de verschillende schoonmaakmethodes, is het eerst belangrijk om meer over deze filters te weten te komen.

Waar worden WTW filters van gemaakt?

Voordat je weet hoe je dergelijke filters schoon kunt maken, moet je eerst meer weten over de diverse eigenschappen van het materiaal. WTW filters worden gemaakt van synthetisch materiaal. Dit houdt in dat er synthetische korrels zijn verwerkt en gesmolten tot vezels. Deze vezels worden vervolgens weer omgevormd tot een kwalitatieve filterdoek. Uit deze grote doek kunnen vervolgens weer goede WTW filters worden gesneden.

De belangrijkste functie van WTW filters is het schoonhouden van ventilatiesystemen. De filters vangen stofdeeltjes en andere verontreinigende stoffen op, waardoor het ventilatiesysteem langer schoon blijft en hierdoor ook over een langere levensduur beschikt. Dit is ontzettend belangrijk, want wanneer het ventilatiesysteem vol zou lopen met stof en andere verontreinigende middelen, dan zal het systeem qua capaciteit enorm verslecht.

schoonmaken van wtw-filters

Hoe maak je WTW filters schoon?

Maar hoe kun je WTW filters dan schoonmaken. Het is belangrijk om te beseffen dat deze filters door de tijd heen enorm veel te verduren krijgen. Ze vangen ontzettend veel stof op en zullen na verloop van tijd er dan ook echt minder mooi uitzien. En wanneer de filter helemaal vol zit, zal deze ook minder goed zijn werk kunnen doen.

De meest gebruikte methode voor het schoonmaken van dergelijke filters is het stofzuigen van de filter. Dit is dan ook een zeer effectieve methode om de filter grotendeels stofvrij te krijgen. Houd er echter wel rekening mee dat je met een stofzuiger veel kunt verwijderen, maar dat je hem nooit geheel stofvrij kunt krijgen. Dan zijn er ook nog mensen die de filters geheel nat maken in een sopje en op deze manier proberen te reinigen. Dit lijkt misschien een slimme oplossing, maar door deze methode kun je ervoor zorgen dat de filter zijn structuur verliest en daardoor minder effectief werkt.

Je kunt WTW filters dan ook wel vergelijken met kleding. Je kunt het wassen en reinigen, maar na verloop van tijd zullen er enkele vlekken zijn die je er niet meer uit kunt krijgen. In dat geval is het verstandig om de filters simpelweg te vervangen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl