Zo kies je een geschikte aankoopmakelaar

Zo kies je een geschikte aankoopmakelaar


Een nieuwe woning kopen is heel spannend en kan waarschijnlijk veel vragen en emotie oproepen. Wanneer je er voor kiest om een aankoopmakelaar in te schakelen, neem je heel veel van die emoties direct weg. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat je een geschikte professional inschakelt. Het takenpakket van een aankoopmakelaar is enorm divers. Van het in kaart brengen van jouw wensen tot het regelen van de financiering. Aankoopmakelaars nemen veel stress en werk uit handen, hierdoor wordt de koop van een woning direct een stuk eenvoudiger. Maar waar let je op bij het inschakelen van een aankoopmakelaar?

Schakel een lokale aankoopmakelaar in

Bij het kiezen van een geschikte aankoopmakelaar adviseren wij altijd om voor iemand in jouw omgeving te gaan. Waarom voor een aankoop makelaar in den haag kiezen als je omstreeks Den Haag woont? Het antwoord is meer voor de hand liggend dan je misschien zou denken.

Eén van de grootste voordelen van een lokale aankoopmakelaar is dat deze goed op de hoogte is van de ontwikkelingen bij jou in de buurt. Hij weet precies welke woningen op dit moment te koop staan en wat de omgeving verder nog te bieden heeft. Dit kan echter ook nadelen hebben. Het gevaar is dat deze aankoopmakelaar vaak ook als verkopende partij werkt. Hierdoor kan deze nauw in contact staan met mensen in de omgeving, waardoor hij niet alleen voor jouw belangen opkomt. Houd hier dan ook altijd rekening mee en beoordeel eerst of hier geen sprake van is. Als de lokale aankoopmakelaar waarschijnlijk niet onpartijdig kan werken, kan je altijd nog voor iemand buiten de regio kiezen.

Schakel een lokale aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar buiten de regio kiezen

Natuurlijk is het ook mogelijk om een aankoopmakelaar buiten de regio te kiezen. Voorheen leek dit bijna niet te doen, maar door de komst van de digitale database zou een makelaar uit Friesland nog een stel uit de randstand aan een woning kunnen helpen. De wonderen van de digitale wereld! Dit kan voordelen met zich mee brengen. Zo sta je vaak steviger in je schoenen tijdens onderhandelingen, omdat de makelaar niet ook direct de verkopende makelaar van de andere partij is. Het nadeel is wel dat ze natuurlijk niet bekend zijn met de omgeving en daarom niet als eerste op de hoogte zijn als er veranderingen optreden of als er binnenkort nieuwe woningen op de markt verschijnen.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Voordat je een aankoopmakelaar in gaat schakelen is het natuurlijk wel goed om te bedenken waarom je dit precies doet. Een woning kopen met aankoopmakelaar is immers niet verplicht. Wil je gewoon weten wat de omgeving te bieden heeft of vind je het moeilijk om zelf te onderhandelen en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Omdat het takenpakket van een aankoopmakelaar zeer divers is, kan je deze voor verschillende redenen inschakelen. Het is goed om vooraf te bedenken waar je precies ondersteuning bij nodig hebt. Dit kan je vervolgens aangeven bij een introductiegesprek met de makelaar. Tijdens dit gesprek is vooral een zogenaamde ‘klik’ van essentieel belang. Kijk nooit alleen naar de prijs, want de kosten zouden echt niet de belangrijkste afweging moeten zijn bij het kiezen voor een aankoopmakelaar.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl