Creatieve ideeën voor een unieke zithoek 

Creatieve ideeën voor een unieke zithoek 


Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een stijlvol interieur dat ook nog eens tot in de puntjes verzorgd is en op elkaar aansluit? Dan is de kans erg groot dat je constant op zoek bent naar leuke en originele ideeën. Het belangrijkste van alles is dat je altijd een persoonlijke touch geeft aan de kamer. Dit is die ene kers op de taart en je voelt je meteen thuis in je eigen interieur. Maar hoe weet je het nu zeker dat je dat perfect aan gaat pakken? Om je daar wat verder wegwijs in te maken, geven we je alvast een aantal handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan. 

Kies voor een bank in een opvallend stofje of een opvallende kleur 

De zithoek met bijvoorbeeld gezellige 2-zitsbanken is vaak de blikvanger van ieder interieur. En dat betekent dus dat je op dat gebied mag uitpakken. Investeer bijvoorbeeld in een bank in een opvallende kleur of een opvallend stofje. Dit kan een kleur zijn die al elders in het interieur voorkomt of je gaat voor een kleur die ineens de trend van het jaar is geworden. Misschien heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

Mix-and-match verschillende texturen en materialen met elkaar 

En heb je ook al een keer goed nagedacht over de texturen en materialen die je graag terug wilt laten komen op de banken en kussens in de zithoek bij jou thuis? Door daar goed over na te denken en op een slimme manier mee om te gaan, zorg je voor een speelse twist in de ruimte. Mix-and-match bijvoorbeeld verschillende botanische prints, geweven prints of verschillende beige tinten met elkaar. Dit zorgt voor een mooi totaalplaatje en je eigen smaak komt perfect naar voren.

Geef persoonlijke spulletjes, zoals bijzondere souvenirs, een mooie plek in de zithoek 

Maar het inrichten van de zithoek gaat veel verder dan enkel het uitzoeken van een fijne bank, een relaxte stoel en knusse woonaccessoires. Je kunt er ook erg goed bestaande spulletjes in terug laten komen. Misschien heb je een bijzonder souvenir gekocht tijdens een verre reis, of een prachtig erfstuk gekregen. Of je hebt in de loop van de tijd aardig wat fotoalbums verzameld, die een extra mooi plekje verdienen in huis. In alle gevallen is de zithoek de perfecte plek om deze spullen neer te zetten. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl