Genieten van je leefkeuken

Genieten van je leefkeuken


Geen afgesloten keukens meer

Gelukkig bestaan er nu leefkeukens. Stel je toch voor dat je – destijds als moeder de vrouw – veroordeeld was tot eenzame uren in de keuken om er voor te zorgen dat het eten op tijd op tafel kwam. Om na het harde werken pas neer te kunnen ploffen op de bank in de woonkamer. Voor een kopje koffie waarvoor je weer even in de met een deur afgesloten keuken moest zijn. Om je vervolgens weer af te zonderen om de afwas te doen – met een beetje geluk met een gezinslid dat het klusje mede moest klaren – en dan ook nog met de hand.

Minstens een open keuken

Dat is nu anders. De keuken is nu op zijn minst open. Vaak gaan mensen tegenwoordig voor een ruime woonkeuken. Met een fijne grote tafel waar je lekker aan kunt zitten terwijl je partner of vrienden bezig zijn met het bereiden van het avondeten. Waar gasten ook kunnen aanschuiven als dat zo uit komt. Dat zorgt toch voor een heel andere woonbeleving. En die afwas? Die kan nu gelukkig in de vaatwasser.

Leefkeuken

Het liefst staat er dan ook nog een keukeneiland in die woonkeuken, waar je met je barkruk kunt aanschuiven om samen de dag alvast door te nemen. Met ruimte ook voor je geliefde keukenaccessoires. Op het blad van dat eiland kun je bijvoorbeeld je veelgebruikte keukenmachine kwijt. Of je Italiaanse espressoapparaat.

Rustpuntje voor drukke gezinnen

Zo’n leefkeuken zorgt er in ieder geval voor dat iedereen elkaar spreekt, ook als de waan van de dag ervoor zorgt dat elk gezinslid zich van de ene sport naar het volgende clubje haast. Ieder heeft een rooster en dat sluit meestal niet zo lekker aan. Dan is de keuken toch net het punt waar je elkaar treft en elkaar de aandacht kunt geven die nodig is.

En als ouder in zo’n druk gezin?

Kun je er toch ook heel erg genieten van de momenten waarop alle gezinsleden op pad zijn. Dan heb je de tijd om die espresso voor jezelf te zetten en aan die tafel te gaan zitten met krant van vandaag voor je neus. Even alleen genieten van je leefkeuken.        

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl