Hoe onderhoud je kunstgras?

Hoe onderhoud je kunstgras?


Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor kunstgras. Zo genieten ze optimaal van een prachtig gazon, zonder dat deze om veel onderhoud vraagt. Het onderhouden van echt gras kost immers enorm veel tijd. Denk hierbij niet alleen aan bemesten, bijzaaien en verticuteren, maar ook aan bijsproeien. Bovendien kost het door dit extra onderhoud ook nog eens extra geld. Gelukkig heeft kunstgras inderdaad minimaal onderhoud nodig, waardoor het een prima alternatief is. Dit betekent echter niet dat kunstgras geheel onderhoudsvrij is. Je moet er wel iets voor doen om hem in optimale conditie te houden. Wil je kunstgras laten leggen? Dankzij de onderstaande tips houd je jouw gazon mooi.

Verwijder blaadjes

Allereerst is het belangrijk om je kunstgras zo schoon mogelijk te houden. Hierbij moet je vooral letten op bladeren die jouw gazonnetje verstoren. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar deze blaadjes kunnen zaadjes verspreiden op het grasmat. In het ergste geval beginnen deze al met ontkiemen voordat je ze verwijderd hebt en ontstaat er hardnekkig onkruid. Om je gazon mooi te houden is het dan ook belangrijk om alle blaadjes op tijd te verwijderen.

Het verwijderen van blaadjes doe je eenvoudig middels een harde bezem. Zo veeg je snel alle blaadjes bij elkaar, zodat deze eenvoudig weggegooid kunnen worden. Wanneer je een harde borstel gebruikt, beschik je tevens nog over een ander voordeel. De borstel zorgt er immers voor dat het gras weer netjes rechtop komt te staan. Hierdoor ziet deze er direct weer een heel stuk mooier uit.

Blijven borstelen

Zoals we hierboven al even aangeven is het verstandig om het kunstgras incidenteel te borstelen. Hierdoor blijven de grashaartjes overeind staand en geniet je van een veel mooiere uitstraling. Voor het opborstelen van het grasveld kun je een handborstel gebruiken, maar ook een harde bezem is geschikt voor deze klus. Geen paniek! Dit betekent echt niet dat je iedere week het grasveld staat te borstelen. Slechts één of twee keer per jaar is voldoende voor een optimale uitstraling.

Blijven borstelen kunstgras

Haal uitwerpselen van huisdieren weg

Veel mensen met huisdieren kiezen voor een kunstgazon. Hierdoor geniet hun huisdier alsnog van een heerlijk grasveld, zonder dat ze hier enorm veel extra tijd en geld in hoeven te investeren. Bedenk echter wel dat ontlasting en urine niet al te hygiënisch is, daarom is het belangrijk om deze tijdig van het grasveld te verwijderen. Niet alleen voor de hygiëne in de tuin, maar ook voor de kwaliteit van het grasveld. Nadat de uitwerpselen zijn opgeruimd, kun je de plek naspoelen met lauwwarm water.

Hardnekkig onkruidgroei

Het gebeurt gelukkig niet zo vaak, maar wat doe je als er sprake is van hardnekkig onkruidgroei? De meeste vormen van onkruid kun je eenvoudig verwijderen met een hark of met de hand. Als dit niet meer lukt is het soms noodzakelijk om naar verdelgingsmiddelen te grijpen. Bedenk echter wel dat sommige middelen schade aan het gazon kunnen aanrichten. Kies daarom altijd voor een biologisch verdelgingsmiddel en vraag eventueel in de winkel na of dit voldoende werkt tegen hardnekkig onkruidgroei én of het middel geschikt is voor kunstgras. Zo weet je zeker dat jouw kunstgras mooi blijft!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl