Inbraakpreventietips


Het is ontzettend belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken wanneer ze in je huis willen inbreken. Een betrouwbaar alarm in huis is alvast een slimme eerste stap. Je wil je huis en spullen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Lees dan zeker de volgende inbraakpreventietips en gebruik deze in je voordeel.

Tip 1 – zet je kliko vast

Inbrekers zoeken veelal iets in de buurt om als een soort ladder te gebruiken waarmee ze omhoog kunnen klimmen. De klikobak die naast zo goed als elk huis staat is een van de meest gebruikte voorwerpen voor inbrekers om op het dak te klimmen. Als je de klikobak vastzet kunnen inbrekers in ieder geval niet via die kliko het dak bereiken. Laat ook geen ladders of ander inbreekmateriaal op makkelijke plekken slingeren nadat je bijvoorbeeld een klusje hebt gedaan waarbij je deze nodig had.

Tip 2 – zorg voor goede (automatische) verlichting


Inbrekers worden niet graag gezien. Daarom zijn donkere huizen zonder verlichting altijd een gewild doelwit. Om het inbrekers moeilijk te maken is het daarom handig om automatische verlichting aan te schaffen die met sensoren werkt.
Denk naast verlichting ook aan een veilig camera beveiliging systeem.

Tip 3 – verstop geen sleutels buiten


Een bloempot naast de deur, ergens in de tuin of onder de deurmat zijn tegenwoordig geen geheime plaatsen meer. Verstop hier dus nooit een setje extra sleutels.

Tip 4 – plaats geen waardevolle spullen in het zicht


Om een minder aantrekkelijk doelwit te worden voor inbrekers is het verstandig om geen waardevolle spullen in het zicht te laten. Inbrekers die door het raam kijken en waardevolle sieraden of elektronica zien kunnen hier het oog op laten vallen. Heb je een kluis? Bewaar dan hier je waardevolle spullen in.

Tip 5 – bekijk het huis door de ogen van een inbreker


Ga eens voor je huis staan en loop in gedachten langs hoe je zelf zou inbreken in je huis. Op deze manier kun je wellicht valkuilen ontdekken en hier dan maatregelen voor treffen.

inbreker huis

Tip 6 – maak niet openbaar bekend dat je even weg bent of op vakantie gaat


Dit klinkt misschien erg logisch, maar toch gebeurt het nog erg vaak. Een briefje op een raam of deur plakken dat u even weg bent is al niet verstandig. Maar op social media zetten dat je op vakantie bent is nog minder handig. Dan weten inbrekers dat je ver weg bent en dat er genoeg tijd is om rond te neuzen in en buiten je huis. Hoe leuk het ook is om te laten weten dat je ver weg bent, voor inbrekers is dit de ideale tijd om in te breken.

Ga je op vakantie? Denk dan aan het volgende:

  • Zet een auto op de oprit zodat het lijkt alsof je thuis bent. Heb je zelf geen extra auto? Vraag dan eens de buren of ze af en toe de auto op je oprit willen parkeren
  • Probeer ervoor te zorgen dat je huis er bewoond uitziet. Je kunt bijvoorbeeld een aantal dingen op tafel laten liggen en aan de buren of aan familie vragen of ze je brievenbus kunnen legen zodat deze niet overvol raakt

Door aan de volgende zaken te denken ben je bewust bezig om inbraak te voorkomen. Met deze kleine handelingen kun je met een veiliger gevoel je huis korte of lange tijd verlaten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl