onderhoudsvriendelijke tuin

Geen tijd voor tuinieren? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijke tuin!


Heb je totaal geen zin of tijd om te tuinieren? Ben je het zat om ieder jaar een fortuin aan nieuwe planten uit te geven die het uiteindelijk toch niet overleven? Heb je totaal geen groene vingers en ligt het tuingereedschap er vaker ongeroerd bij dan dat je deze daadwerkelijk pakt? En wil je liever van een tuin genieten zonder al te veel zorgen? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin helemaal wat voor jou!  

Houd er rekening mee dat een tuin nooit helemaal onderhoudsvrij kan zijn. Zelfs als je de gehele tuin laat bestraten zal je nog incidenteel groene aanslag en onkruid moeten verwijderen. Hier ontkom je niet aan. Wel kan je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk hoeft te doen en hierdoor onbezorgd van de tuin kunt genieten. Hoe je dat doet vertellen we in dit artikel.

De juiste beplanting

Planten zorgen vaak voor extra onderhoud. Je moet ze snoeien en van voldoende water voorzien. Dit hoeft echter geen reden te zijn om in een onderhoudsvriendelijke tuin helemaal geen planten meer te plaatsen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om jouw tuin een weelderige en groene uitstraling te geven, zonder dat dit van invloed zal zijn op het onderhoud.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kunstplanten buiten. Deze zijn tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden en geven jouw tuin de natuurlijke uitstraling die je zoekt. Kunstplanten kunnen tegenwoordig speciaal behandeld worden, zodat ze niet alleen UV-bestendig zijn, maar ook nog eens in weer en wind buiten kunnen blijven staan. Hierdoor heb je er jarenlang plezier van.

kunstplanten buiten UV bestendig

Wil je ook nog echte planten in de tuin verwerken? Kies dan voor zogenaamde groenblijvers of bodembedekkers. Deze hebben weinig onderhoud nodig en blijven het hele jaar mooi. Zo heb je tijdens elk seizoen wat extra kleur in de tuin. Bovendien geldt: waar planten groeien komt ook geen onkruid te staan. Hoe meer van deze planten, hoe minder onkruid je te plukken hebt. Wanneer je de juiste keuzes maakt hoeven planten dan ook helemaal niet extra veel verzorging te vragen.

Kies voor grind

Grind mag niet ontbreken in de onderhoudsvriendelijke tuin. Hoewel het een tijdrovend klusje is om grind aan te leggen, heb je hier daarna heel lang profijt van. Zorg er wel voor dat je het grind eens in de maand even loswoelt. Zo voorkom je de tussenkomst van onkruid. Verder is deze bodembedekker geheel onderhoudsvrij. Bovendien is grind in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je deze geheel naar wens en smaak afstemmen op jouw tuininterieur.

Kunstgras

Ben je dol op jouw gazon? Maar heb je eigenlijk te weinig tijd om deze regelmatig te maaien en overweeg je daarom maar om alles te laten betegelen? Niet doen! Gras geeft de tuin juist dat beetje extra. Een natuurlijke en fijne uitstraling. Zeker met kinderen is het ook ideaal. Wanneer je echter geen tijd of zin hebt in het extra onderhoud wat gras geeft, kun je er ook nog altijd voor kiezen om kunstgras te leggen. Kunstgras wordt steeds mooier en is vandaag de dag niet meer van het echte werk te onderscheiden. Plaats speciale matten onder het kunstgras, zodat onkruid zich weg omhoog kan banen en je beschikt over een onderhoudsvrij gazon.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl