tips kopen nieuwbouw huis

Van plan een huis te laten bouwen? Dit zijn een aantal tips om u op weg te helpen


Een huis kiezen is natuurlijk lastig, en soms is het gewoon zo dat u geen leuk huis in uw voorkeursplaats kunt vinden, of u wilt graag zelf de lay-out van het huis bepalen. Misschien is het zo dat u simpelweg gewoon een nieuw huis wilt. Dan is het misschien een idee om te kijken of er een nieuwbouwproject in de buurt te vinden. Zo’n project neemt natuurlijk ook veel met zich mee op het gebied van keuzes maken.

Voor- en nadelen nieuwbouwhuis

Terwijl er veel voordelen zijn aan nieuwbouwhuizen neemt het alsnog een aantal nadelen met zich mee.

Vaak is het mogelijk om nog voor de oplevering van uw huis de indeling van uw huis te veranderen. Dit zal niet voor altijd zijn dus indien u daar gebruik van wilt maken (Wat een aanrader is, trouwens!) zult u daar snel mee moeten zijn! Wél is het zo dat het gemiddeld bijna anderhalf jaar duurt voordat een huis daadwerkelijk opgeleverd wordt, dus houdt dit in uw achterhoofd mocht u haast hebben met verhuizen.

Qua kosten zijn er ook veel voordelen aan nieuwbouwhuizen, zoals het niet hoeven betalen van overdrachtsbelasting en lagere onderhoudskosten. Vanwege het feit dat nieuwbouwhuizen over het algemeen goed geïsoleerd zijn zult u ook besparen op energiekosten. Echter is het wel zo dat de prijs van nieuwbouwhuizen meestal niet onderhandelbaar is, dus het is mogelijk dat u uiteindelijk even duur of duurder uit bent dan bij een bestaande woning. Nieuwbouwwoningen stijgen wel sneller in waarde, dus dat geld kunt u er vrij snel uithalen.

Een nieuwbouwproject gevonden, wat is de volgende stap?

Na het regelen van alle details omtrent het bouwen van het huis begint de bouw. U kunt ten aller tijde naar de bouwplaats komen om het werkproces te volgen. Ongeveer een week voor de oplevering krijgt u een uitnodiging om het huis te bekijken. De aannemer kan op dit moment de laatste veranderingen nog maken voordat het huis opgeleverd wordt.

Vervolgens krijgt u de sleutel van uw nieuwe huis, gefeliciteerd! Uw aannemer zal u na een aantal maanden contacteren om uw tevredenheid te peilen. Mocht u nog ontevreden zijn dan kunt u uw punten aan de aannemer doorgeven zodat ze deze op kunnen lossen.

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen met het beslissen!

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl