Sfeerhaard aanschaffen? Dit moet je weten!


De rol van de haard is de laatste decennia enorm veranderd. Was een haard er vroeger vooral voor de warmte, tegenwoordig zien we dat die trend langzaam verschoven is. In onze moderne, goed geïsoleerde huizen is onze warmtebehoefte flink gedaald. We houden de warmte veel beter vast en hebben bovendien alternatieve verwarmingsmethoden gevonden, zoals de centrale verwarming.

Door deze verschuivende vraag is er vraag ontstaan naar een nieuw soort haard. De term ‘sfeerhaard’ heeft zijn intrede gedaan en die naam omschrijft deze nieuwe haardsoort precies. Sfeerhaarden zijn er namelijk voor de sfeer en niet voor de warmte. Dit klinkt vreemd omdat warmte onlosmakelijk verbonden lijkt met haarden zoals we die kennen. Maar bij een sfeerhaard ligt dit anders. Bij een sfeerhaard is warmte een keuze en geen voldongen feit

Per definitie is een sfeerhaard elektrisch. Elke andere haardsoort heeft namelijk echte ontbranding en wordt daardoor per definitie ook altijd warm. Een elektrische sfeerhaard heeft geen ontbranding maar simuleert deze alleen maar. Met behulp van slimme belichting en geavanceerde projectietechnieken imiteert een sfeerhaard echt vuur tot in het kleinste detail. Moderne elektrische sfeerhaarden geven een ontzettend realistische driedimensionale vuurbeleving. Sfeerhaarden hebben precies dezelfde uitstraling als een echte houtkachel of gashaard. Ze zorgen voor precies dezelfde sfeer en gezelligheid, ze verspreiden alleen geen warmte wanneer u daar niet op zit te wachten. Wilt u toch graag de warmte van uw haard voelen stralen? Veel sfeerhaarden hebben hiervoor een ingebouwd warmte element dat met een afstandsbediening kan worden ingeschakeld.

Voor het verwarmen van een grotere ruimte is een sfeerhaard niet geschikt. Maar wanneer u een sfeermaker zoekt waar u het gehele jaar door van kunt genieten, dan kan een elektrische sfeerhaard een uitkomst zijn.

Omdat sfeerhaarden geen echte verbranding hebben is er ook geen zuurstof nodig om deze verbranding mogelijk te maken. Ook zijn er geen rookgassen en daarom is een rookgasafvoerkanaal ook niet nodig. Wanneer u kiest voor een elektrische sfeerhaard dan heeft u enkel een stopcontact nodig. Dus geen ingrijpende verbouwingen of lastige verbouwingen meer! Wilt u meer weten over de laatste generatie elektrische sfeerhaarden? Neem dan gerust even contact op met uw haardenspeciailst.  Hij vertelt u graag meer over de enorme mogelijkheden van het nieuwe elektrische vuur!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl