Manieren om achter de perfecte matras soort te komen voor jou!

Manieren om achter de perfecte matras soort te komen voor jou! 


Ieder lichaam is anders en daarom passen daar ook andere type matrassen bij. Om ervoor te zorgen dat jij optimale rust ervaart, is het goed om op een aantal dingen te letten voordat je een matras aanschaft. Je zou bijvoorbeeld een matras 90 x 200 kunnen kopen omdat dit wellicht het juiste formaat is voor je bed, maar wat zijn nog andere zaken om in je achterhoofd te houden?  Lees er hier meer over!

Gewicht van je lichaam 

Om te beginnen sleept je lichaamsgewicht een rol. Dit wordt niet vervelend bedoeld, maar je kunt het zeker wel merken. Met een wat hoger gewicht is het slimmer om een matras te kiezen die zorgt voor wat meer ondersteuning. Als je namelijk kiest voor een zachter matras zie je snel de kuilen tevoorschijn komen. Als je een wat lichter lichaamsgewicht hebt, is het geen probleem om voor een zacht matras te gaan.   

Jouw slaaphouding 

Ook de slaaphouding heeft invloed op het matras dat je neemt. Matrassen hebben verschillende ontwerpen en al die types bieden ondersteuning op andere gebieden. Houdt je bijvoorbeeld van op je zij slapen? Voor mensen die graag op hun zij slapen, is een matras met comfortzones over het algemeen de beste keuze. Deze matrassen bieden gelijkmatige ondersteuning aan het hele lichaam, waardoor ongemakkelijke drukpunten, zoals de schouder, worden vermeden en een natuurlijke slaaphouding wordt bevorderd. Hierdoor kun je genieten van een goede nachtrust zonder je zorgen te maken over ongemak tijdens het slapen.

Noodzaak

Een matras kies je uit op basis van eigen wensen, maar soms heeft je lichaam behoefte aan meer. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van gewichtsproblemen of rugklachten, kun je onder andere kiezen voor een traagschuimmatras. Deze past zich namelijk aan de vorm van je lichaam. Drukpunten worden daardoor verlicht en het kan dus een goede optie zijn. Belangrijk om te onthouden, is niet alles voor iedereen hetzelfde werkt. Neem contact op met bijvoorbeeld een fysiotherapeut om je verder te helpen.  

Bij twijfels? 

Ten slotte is het goed om te weten dat je in de meeste gevallen niet direct een definitieve keuze moet maken en vaak een proefperiode krijgt. Dit om het matras zo optimaal mogelijk te testen en te kijken of het aan al je eisen voldoet. Mocht je er hierna toch niet helemaal tevreden over zijn, kan deze zonder problemen terug worden gegeven. Het is een goede manier om erachter te komen wat je nu precies fijn vindt en wat niet. Uiteindelijk moet je lekker kunnen slapen!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl