De grootste voordelen van een boxspring 


De grootste voordelen van een boxspring

Toe aan een nieuw bed? Dan is de kans groot dat je een boxspring overweegt. De boxspring wordt 7 van de 10 keer gekozen als bed van voorkeur. Niet zonder reden, want dit luxe bed biedt ongelooflijk veel voordelen. Ben jij benieuwd waarom een boxspring tegenwoordig zo in trek is? En vraag je je af of dit ook de beste optie is voor jou? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de grootste voordelen van de boxspring. 

Wat is een boxspring? 


Wat is een boxspring? Dat is de eerste vraag die we moeten beantwoorden om de talloze voordelen beter te begrijpen. De meeste mensen hebben weleens in een boxspring geslapen. Je ziet ze vaak terug in hotelkamers, maar ook steeds vaker in de gemiddelde Nederlandse slaapkamer. 

De eenvoudigste manier om het uit te leggen is door de officiële definitie erbij te nemen. Boxspring betekent namelijk letterlijk ‘doos vol veren’. Dit heeft tot gevolg dat de boxspring duidelijk meer ligcomfort biedt dan een standaard ledikant met lattenbodem. Daarnaast bestaat de boxspring uit een aantal geraffineerde onderdelen die allemaal op hun beurt het ligcomfort verbeteren. Ook bieden ze de typerende uitstraling van de boxspring. 

Luxe uitstraling 

Een van de grootste voordelen van een boxspring kopen is toch wel het uiterlijk. Het is niet voor niets dat boxsprings vooral in hotelkamers en andere luxe ruimtes worden geplaatst. Deze bedden zien er van nature extra luxueus uit. Het is een prima manier om je slaapkamer direct wat luxer uit te laten zien. Bovendien zijn ze geheel naar wens samen te stellen doordat ze in veel verschillende stijlen en maten verkrijgbaar zijn. 

Extra comfort bij het in en uitstappen 

Nog een groot voordeel is dat boxsprings over het algemeen hoger zijn dan een gemiddeld bed. Dit maakt in- en uitstappen comfortabeler. Dat biedt comfort voor allen, maar is vooral uitermate geschikt voor mensen die al wat ouder zijn en moeite hebben om zich te verplaatsen. 

Lange levensduur 

De boxspring scoort heel goed op het gebied van duurzaamheid. In vergelijking met gewone bedden gaat deze veel langer mee. Gemiddeld spreken we toch wel van een levensduur van twintig jaar. Gezien het een flinke investering is, is het een prettig idee dat je na de aanschaf van het bed hier ook jaren plezier van zult hebben. 

Geheel naar wens samen te stellen 


Het fijne van een boxspring is dat deze geheel naar wens samen te stellen is. Hierdoor kun je het ligcomfort geheel naar wens en persoonlijke voorkeur aanpassen. Zo weet je zeker dat deze aan al jouw specifieke wensen voldoet. Vooral het matras is van grote invloed op hoe het bed ligt. Daarom wordt aanbevolen om verschillende matrassen in de winkel te testen, zodat je zeker weet dat je van optimaal ligcomfort kunt genieten. Een boxspring bestaat doorgaans uit meerdere matraslagen, waardoor deze naar wens aan te passen is. Meestal wordt in de basis voor een pocketveringsmatras gekozen en een topper naar wens aangeschaft om aan de persoonlijke slaapvoorkeur te voldoen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl