siergrassen tuin

Meer leven in de tuin met siergrassen


Of je nu over een groot lap grond beschikt of slechts een bescheiden tuintje hebt: siergrassen zijn voor iedere tuin geschikt. Zelfs op een balkon kunnen zij de show stelen. Daarnaast zijn het ook nog eens zeer makkelijke planten. Ze hebben weinig onderhoud nodig en dat is in deze tijd, waarin we allemaal steeds drukker worden en gezin, carrière en een privé leven proberen te onderhouden, heel belangrijk. Vaak horen we dat mensen helemaal geen tijd meer hebben voor hun tuin en deze daarom laten versloffen of zelfs geen beplanting meer in huis willen halen. Hartstikke zonde natuurlijk, want met de juiste beplanting geef je jouw tuin een uitnodigende en levendige uitstraling.

Ben je op zoek naar planten die weinig onderhoud nodig hebben en de tuin een natuurlijke uitstraling geven? Dan zijn siergrassen uitermate geschikt. Een Pennisetum kopen bij Plant & Grow staat garant voor een prachtige tuin. Ben jij benieuwd naar de voordelen van siergrassen, wat voor onderhoud deze verlangen en hoe je deze onderdeel uit laten maken van jouw tuin? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

pennisetum plant & grow

Onderhoudsarm en veel meer andere voordelen

“Een tuin is veel te veel werk. Ik laat het gewoon geheel bestraten en klaar ben ik”, komt deze uitspraak je bekend voor? Vast wel, want veel mensen denken zo over hun tuin. Ze zijn het zat om iedere week in de weer te zijn met het trekken van onkruid, het bewateren van de planten en het onderhouden van de rest van de tuin. Mensen hebben tegenwoordig gewoon veel minder tijd dan vroeger. We proberen allemaal zoveel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden, dat sommige ballen gedropt worden. De tuin is daar vaak één van. Wel jammer, want een mooie tuin kan het woongenot enorm bevorderen.

Siergrassen maken het mogelijk om van een mooie tuin te genieten, zonder dat je hier veel werk aan beleeft. Als siergrassen eenmaal geplant zijn, vinden ze vanzelf hun weg in de tuin. Het is in het eerste jaar enkel belangrijk om de plek onkruidvrij te houden. De plant doet verder al het werk. Na het eerste jaar is één keer snoeien per jaar voldoende om de siergrassen in goede conditie te houden. Bovendien is siergras in iedere tuin een fijne sfeermaker. Of je nu van een indrukwekkende grote tuin geniet of slechts een klein sober stuk grond hebt. Siergrassen sieren elke tuin op hun eigen manier.

Siergrassen verwerken in jouw tuin

Siergrassen van Plantengrow.nl hebben zeer weinig onderhoud nodig. Bovendien kunnen ze in iedere tuin geplaatst worden. Je hoeft je daarom niet veel zorgen te maken over het verwerken van siergras in de tuin. Zorg er echter wel voor dat ze een plekje hebben waar ze kunnen leven en groeien. Ook al heb je een zeer kleine tuin, maak wel iets meer ruimte voor ze. Zo kunnen ze hun eigen weg vinden. Met een klein beetje snoeiwerk hou je het formaat van de grassen binnen de perken.

siergrassen plantengrow.nl

Ben je op zoek naar eenvoudig te houden siergrassen? Kies dan voor Hakonechloa Macra of de Pennisetum. Dit zijn gemakkelijke snelgroeiers en bieden iedere tuin een sfeervolle en natuurlijke uitstraling.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl