Meer sfeer met een laminaatvloer

Meer sfeer met een laminaatvloer


Met een laminaatvloer wordt er eenvoudig meer sfeer gecreëerd in de woning. Dit komt door de mooie houtnerven, verschillende structuren en eventuele noesten die in het laminaat zitten. Het brengt warmte naar binnen en zorgt voor een sfeervolle plek. Er zijn veel verschillende kleuren en soorten laminaat waardoor er een grote keuzemogelijkheid is. Op deze manier kunt u gemakkelijk een passende stijl vinden die bij u en uw interieur past. Laminaat heeft veel weg van een echte houten vloer, alleen de prijs van laminaat is een stuk lager en dus een goede budgetoptie. Een goede kwaliteit laminaatvloer is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Verschillende soorten laminaat

Voordat er laminaat in uw woning wordt gelegd, is het van belang dat er een goede keuze wordt gemaakt voor het best passende laminaat. Als u kiest voor laminaat wat bij u en uw woning past, zorgt u voor jarenlang plezier van de laminaatvloer. Hieronder vindt u de verschillende laminaatsoorten waar u uit kunt kiezen bij een laminaatvloer. Op de website www.bebolaminaat.nl vindt u meer informatie en een overzicht van alle beschikbare laminaat vloeren. Bebo Laminaat is één van de grootste spelers op het gebied van Laminaat verkoop.

Diverse kleuren en houtdessins

Laminaat heeft veel weg van hout en dit komt door het houtdessin wat in het laminaat zit. Er zijn allerlei verschillende houtdessins waar u uit kunt kiezen bij een laminaatvloer. De meest voorkomende houtdessin is eiken, dit is een rustig en natuurlijk dessin. Er zijn ook houtdessins die wat grover zijn en daardoor weer zorgen voor een hele andere uitstraling. Naast de diverse dessins is laminaat ook te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo kunt u kiezen voor diverse grijstinten, bruin laminaat, beige of taupe. Wat ook erg populair is, is laminaat met een whitewash finish. Dit zorgt voor een frisse uitstraling en geeft meer licht in het interieur.

kleuren laminaat

Laminaat met of zonder V-groef

Naast de verschillende dessins en kleuren kan er ook een keuze worden gemaakt tussen laminaat met V-groef of juist zonder V-groef. Als u kiest voor laminaat met V-groef is er keuze tussen een tweezijdige groef of een vierzijdige groef. Door te kiezen voor een tweezijdige groef zorgt u voor meer ruimte tussen de planken en heeft het nog meer het idee van een houten vloer. Als u de vierzijdige groef toepast bij een laminaatvloer, geeft dit een landelijke en robuuste uitstraling. Liever geen groef tussen de planken? Dan creëert u eenvoudig een strakke ruimte die eenvoudig oogt. Alle drie opties zorgen voor een gehele andere uitstraling en zo kunt u alle kanten op met een laminaatvloer.

Hoe kiest u het juiste laminaat?

Bij veel mensen begint het kiezen van laminaat met de uitstraling van de vloer. Dit houdt in dat de kleur vaak het belangrijkste punt is, daarna het houtdessin en als laatste vaak het praktische deel van een laminaatvloer. De kleur van een laminaatvloer zegt erg veel over het interieur. Met een lichte laminaatvloer zorgt u eenvoudig voor een frisse en ruimtelijke uitstraling. Kiest u voor een donker houtsoort, dan geeft dit als gauw een intieme en knusse sfeer. Wilt u graag laminaat wat niet te onderscheiden is van een echte houten vloer? Ga dan voor een laminaatvloer met een structuur. De bovenkant van het laminaat is dan voorzien van een houtstructuur imitatie waardoor het laminaat als hout aanvoelt. Er kan ook gekozen worden voor laminaat met een V-groef, hierbij is een zichtbare naad aanwezig waardoor het laminaat op een echte plankenvloer lijkt. Naast de uitstraling van het laminaat is de kwaliteit ook erg belangrijk bij het maken van een keuze. Voor ruimtes waar veel gelopen wordt is het belangrijk dat u kiest voor een dikker laminaat en een betere kwaliteit toplaag. Zo heeft u ook daadwerkelijk jarenlang plezier van de laminaatvloer. Dunner laminaat kan prima gebruikt worden in ruimtes die minder vaak worden gebruikt. Als alle eerder genoemde factoren zijn doorlopen rest er nog één keuze die gemaakt moet worden. Kiest u voor een verlijmde- of een clicksysteem bij de legging van de laminaatvloer. Bij een clicksysteem wordt het laminaat doormiddel van de messing en groef eenvoudig in elkaar geklikt. Als u voor verlijmen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat de laminaatvloer niet gaat schuiven en niet meer los gaat. Als u al deze factoren meeneemt bij de keuze van het laminaat, weet u zeker dat u de juiste laminaatvloer uitkiest.

kleuren en houtdessins laminaat vloer

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl